Comença el ball de noms per la temporada 2023-2024. Enguany comença d'hora, a principis de maig. El primer gran nom de les graelles de ràdio i TV que cau i es mou és el d'Albert Om. RAC 1 va fer fora el seu director Jaume Peral i una de les directrius de l'emissora és augmentar els beneficis. Només hi ha dos camins: aconseguir més publicitat i ingressos i reduir despeses. Albert Om és accionista del diari Ara i ha reconegut a aquest diari, el seu, que RAC 1 prescindeix dels seus serveis. No seguirà la propera temporada a l'emissora de Godó. El seu futur és clar i ja està anunciat: torna a TV3 amb un programa nocturn d'El Terrat-Mediapro: Una altra història.

Albert Om TV3
Albert Om TV3

Segons anunciava TV3 “Una altra història” és un format multiplataforma, innovador i participatiu, presentat per  Albert Om però no produït per ell. És d'encàrrec, del seu amic Andreu Buenafuente. La tirada d'Om va quedar clara en un programa del mateix Terrat, Quanta guerra, quan el convidat va ser Om i va triomfar d'audiència. Ara que Albert Om ja no participa d'Els matins d'Ariadna Oltra des que va marxar Lídia Heredia, l'audiència el troba a faltar. Una cara amb l'ADN TV3. No n'hi ha tantes. El programa nocturn podria ser el primer pas per un programa diari en directe qui sap si de tardes ara que el magazine Planta baixa en la seva quarta temporada passa pel seu pitjor moment d'audiència. De moment, Om només farà les nits. L'ombra d'El club, el seu magazine de tardes, és allargada.

Albert Om torna aTV3
Albert Om torna aTV3

 Una mala notícia per Om, el final d'Islàndia, per motius econòmics, RAC 1 vol fer un programa més barat a aquella hora, una de les menys escoltades en las ràdios, en hores de prime time televisiu. Albert Om abandona un programa líder d'audiència a la ràdio per intentar ser líder a la TV. Ho farà amb un dels programes que sempre funcionen a TV3: territori i nostàlgia. Om es planteja el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys. La col·lecció de peces resultant, amb grans històries personals al darrere, formarà part d’una gran exposició final en un museu de referència de Catalunya.   El periodista de Taradell conduirà el programa, acompanyat per dos historiadors, que faran la tria dels objectes més representatius de la història del país. Cada capítol, que es farà en un lloc emblemàtic d’una localitat diferent de Catalunya, es planteja com un gran esdeveniment en què els ciutadans podran participar portant els seus objectes i explicant les històries personals que hi ha al darrere. RAC 1 perd un dels seus puntals i segons el mateix diari preveu remodelar tota la tarda, on fins ara regna el gran Toni Clapés. Comença el ball.