Els que ja tenim una edat recordarem que fa uns anys, una presentadora nascuda a Alemanya i criada a Catalunya, després de fer les primeres passes com a model, va enamorar els espectadors amb el seu talent davant de càmeres i la seva enorme capacitat comunicativa en diferents programes de TVE o TV3. Parlem d'Inka Martí, que amb només 22 anys va debutar a la tele a la cadena pública espanyola amb Hablando claro. Després, vindrien Tal cual, Aventura 92, Peligrosamente juntas, amb Marisol Galdón, Barcelona, juegos de sociedad, fins que l'any 1999 va fer el salt a TV3 per presentar el programa Ok!, un magazin de crònica rosa per les tardes de la cadena, dirigit per Alfons Arús, o No cal somiar, un programa de viatges.

inka marti TV3
Inka Martí / TV3
inka
Inka Martí i Marisol Galdón / TVE

La prometedoríssima carrera televisiva de Martí, però, es va veure truncada després de patir una experiència lamentable que la va fer marxar dels platós, fastiguejada per un incident que ella mateixa va denunciar fa un parell d'anys.

Va deixar la TV per assetjament

Explicava l'Inka que quan era una de les presentadores estrella de TV3 va viure un episodi repugnant: "Tuve una experiencia muy desagradable. Habían fulminado un programa de la productora de Alfons Arús que hacíamos en directo, y me citaron para un almuerzo con el director de la cadena. Esa misma mañana me llamó la productora y me advirtió: "No te pongas rímel". Tenía razón. El directivo me propuso un programa nocturno estelar a cambio de sexo. Con el cuerpo petrificado, salí de allí y decidí no hacer nunca más televisión. Si hubiera seguido, seguramente estaría muerta". La persona que dirigia TV3 aleshores va morir l'abril de 2018. L'Inka va abandonar el món de la tele i va caure en depressió: "Superé la depresión yo sola, sin ayuda. Creo que todo pasa por un motivo, y al salir de ella, conocí a Jacobo [Fitz-James Stuart]".

inka y jacobo
Inka Martí i Jacobo Fitz-James / GTRES
inka marti duquessa d'alba GTRES
Inka Martí i la Duquessa d'Alba GTRES

Parlem de Jacobo Siruela, fill de la Duquessa d'Alba, amb qui es va casar i amb qui va fundar, l'any 2005, Ediciones Atalanta, una editorial de llibres esplèndids que funciona a les mil meravelles i és un referent de qualitat dins el món literari. I no només això, fa deu anys va iniciar també una prolífica carrera com a fotògrafa, fent exposicions en diferents sales i deixant constància del seu talent a les xarxes socials.

264098142 649711856375976 1928842393105105489 n
Inka Martí / @inkamarti
275334706 362934352355154 5332429938983380829 n
Inka Martí / @inkamarti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inka M * K (@inkamarti)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inka M * K (@inkamarti)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inka M * K (@inkamarti)

Malauradament, un comportament abjecte per part d'un home la va fer patir, i de retruc, va fer que ens perdéssim una grandíssima presentadora per molts anys. Afortunadament, l'Inka ha deixat enrera aquella experiència nefasta i ara és feliç fent (i molt bé) fotografies i editant llibres.