‘MasterChef’ s'ha vist esquitxat en nombroses ocasions per polèmiques, especialment entre els famosos. No és la primera vegada que es posa en dubte el devenir dels esdeveniments, assegurant que al programa està tot pactat i se sap quan abandona un o altre, fins i tot qui serà el guanyador o guanyadora. Tot i així el format porta 12 anys en pantalla amb tres edicions anuals. S'han emès més de 20 edicions i més de 200 programes. Especialment en la versió anònims, molts han pogut dedicar-se a la cuina, el seu gran somni, encara que l'exemple clar és Carlos Maldonado, l'únic concursant de tots els ‘MasterChef’ del món que s'ha alçat amb una estrella Michelin. En la versió famosos també s'han encarit amb la cuina, com li va succeir a Tamara Falcó.

Tanmateix, encara que diuen que a alguns concursants els ajuden en el cuinat uns xefs que s'amaguen darrere les càmeres, els famosos que s'apunten al talent culinari volen aguantar el màxim temps possible, i ja de passada guanyar si s'ho proposen. Al programa parlen de les classes que donen fora del programa per rendir en cada prova i créixer com a cuiners. Qui es pren seriosament el programa fa moltes hores
Valeria Vargas reconeix que el programa és molt dur i volia estar a l'alçada
Una altra de les persones que n'ha parlat és Valeria Vargas. "'MasterChef' ha estat l'experiència més intensa de la meva vida. Intensa en tots els sentits", va explicar al podcast 'Zodiac', de Nacho Gay. "Quan et diverteixes, et diverteixes molt. Quan plores, plores de veritat. Quan t'emociones... era veritat. La gent es pensarà que no és així, però no", va afegir la periodista i escriptora, que va acudir a l'espai per promocionar el seu últim llibre, 'Tan Flamencas'.
Ella mateixa vol deixar clar que a ‘MasterChef’ es cuina de veritat. "Cuines de veritat. Si et dic el que jo em vaig deixar en classes de cuina amb una professora particular...". El director de ‘Vanitatis’ li va preguntar sobre això. "En un mes i mig, doncs com uns 3.000 i escaig euros en classes de cuina", va respondre. L'escriptora va justificar la xifra amb un toc d'humor. "Pagen bé, òbviament paguen molt bé, gràcies, però també si tu vols has d'invertir per fer-ho bé. Tu has de saber fer coses o tirar d'inventiva, però jo d'inventiva sóc molt dolenta perquè no m'agradava cuinar", va afegir.
Carmen Lomana va voler marxar des del primer dia perquè ella no sabia cuinar ni tenia intencions, però com que donava joc li deien que estava qualsevol cosa molt bona, el mateix que va succeir amb Xavier Deltell. "El meu sempre estava malament, però jo hi vaig resistir un mes com un gat panxa enlaire. Jo no passava del cinc. Estava entre el quatre i mig i el cinc… Jo pensava: doncs fora, si ho faig tan malament m'han d'anar d'aquí”, recordava en el citat podcast.
“Hi havia molts elements, llavors has de dominar tot el que hi ha al voltant". "Es nota quan hi ha nivell, i això no té a veure només que t'agradi cuinar prèviament. Miguel Torres era un paio a qui li agradava cuinar i va entrar amb un tremp. Després també hi ha gent que sap sobreportar la tensió i els nervis, que sap sobreportar que un rellotge vagi cap enrere, i això ajuda molt. A més, has d'estar donant joc. No aniràs cuinant callada", va explicar.
