'Operación Triunfo' ha pres algunes mesures contra el coronavirus, però hi ha una altra epidèmia que no són capaços d'aturar: la pèssima educació de bona part dels seus seguidors. No hi ha mascaretes, gels o sistemes de protecció que frenin l'expansió d'aquest costum tan arrelat entre els fans, que converteixen les seves opinions en atacs fastigosos contra les cares visibles del talent. Només decisions dràstiques de xoc, com va demostrar el director musical de l'Acadèmia, Manu Guix: bloquejar a tort i a dret els mal educats que s'amaguen sota una icona i un nom d'usuari per deixar anar bestieses infectes. Ara ha estat el torn de Noemí Galera, màxima autoritat del programa (amb permís de Tinet Rubira) i una dona que viu (i es desviu) pel benestar dels joves aspirants a estrella. 

Guix Galera Labanda @manuguix

Guix Galera Labanda @manuguix

La història s'explica en mig minut: una concursant, la gallega Eva, no se sent a gust amb la cançó que haurà d'interpretar diumenge, Hoy la bestia cena en casa de l'andalusa Zahara. Un tema feminista que rebia amb alegria, però que va transformar-se desesperació i pànic a mesura que passava el temps: creu que no li queda bé i que serà nominada. Eva ho escampava per l'Acadèmia, perdent els estreps: "no me quedan bien las canciones lentas", "no canto bien en español" o "es una letra que dice cosas absurdas". L'espiral destructiva la va intentar frenar Galera, ensenyant-li un vídeo de l'artista per ajudar-la. Pecat venial, segons els fans, que esclataven amb el gastat crit de "favoritisme" i que ja han patit per Samantha, la concursant indepe i lesionada d'aquesta edició. Com sempre, entre les crítiques hi havia qui perdia totalment el control i insultava la catalana: "Senil, vendida, mala persona". Galera no s'arronsava i posava la hater al seu lloc amb elegància, maduresa i un block de manual.

Eva OT RTVE

Eva OT RTVE

tuit contra galera @itspwinehouse

noemi galera boca oberta tve

Noemí Galera RTVE.es 

El més inversemblant de tot plegat és veure la victimització dels assetjadors després de tastar la seva pròpia medicina. Són un drama.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat