Aquest estiu TV3 ha recuperat una de les cares més estimades de Catalunya per tornar a fer TV en català: Nina. La cantant que va descobrir Xavier Cugat té un rècord. Chicho Ibáñez Serrador la va popularitzar fent d'hostessa a TVE del mític Un,dos,tres però és que després va participar del segon programa més vist d'Espanya, Operación triunfo. Ningú pot dir que ha protagonitzat els dos fenòmens televisius més grans dels últims 50 anys. Un, dos, tres i OT. Per això a la catalana sempre la trobem a faltar a TV3. Va debutar-hi fent d'actriu a una sèrie setmanal, Pedralbes centre, i després al millor culebrot mai fet, Nissaga de poder fent de Pilar, l'amant de Mateu Montsolís que acaba casada amb el seu germà, Raimon Montsolís. A la sèrie va acabar morint, cosa rara, de mort natural. TV3 li va anar donant després programes musicals, com Mania, Cent anys de cançons i aquest estiu, dècades després A 2 veus.  Vint-i-sis anys després de Nissaga, la Nina ha tornat a TV3:

Nina a Nissaga de poder (1996):

Nina Nissaga de poder TV3
Nina Nissaga de poder TV3

Nina a A 2 veus (2022):

Nina TV3
Nina TV3

L'actriu dels millors musicals ha tornat als teatres per protagonitzar l'adaptació de la novel·la romàntica Els ponts de Madison, ara convertida en musical. Debuta a Madrid i l'esperen a Barcelona cantant el personatge que va fer al cinema la Meryl Streep. Un honor, per Meryl Streep, que ara canti la millor veu d'Espanya, Nina. Precisament sobre veu ha fet un web molt recomanable, La veu, la clau del teu èxit. Obsessionada per cuidar la seva eina de feina, fa pedagogia sobre el que té a veure amb les cordes vocals i la veu. I ara, per primer cop, revela que una malaltia, un problema de salut, li està provocant un envelliment accelerat que l'afecta la veu i per això avisa que aquest, Els ponts de Madison, pot ser el seu últim musical. I retirar-se. Un drama per al públic. Ho explica al seu compte d'Instagram. Vídeo:

Nina: "Dudé si publicar este episodio… Por suerte me atreví a hacerlo… Mi voz se va adaptando a los retos de la partitura. La primera semana de ensayos he hablado con mi voz, llamadme loca. Le hablo y le doy las gracias. Voy a hacer 56 años el 1 de octubre. A los 44 años una intervención quirúrgica me ocasionó la menopausia anticipada y con ello un envejecimiento prematuro que noté en la piel, el pelo y sobretodo en la voz. He aprendido a vivir con la sensación de perder la voz. Con el tiempo me he dado cuento que no la pierdo sino que envejece como el resto del cuerpo, y debo cuidarla. Voy a disfrutar Los puentes de Madison como nunca y si este es el último musical que vaya a hacer simpre podré decir que fui a todo gas, en la zona de peligro, donde la voz fluye y pierde cualquier miedo que pretenda arruinarte la fiesta". Posa la pell de gallina veure el coratge amb el qual una cantant enfoca la seva maduresa. Venen ganes d'aplaudir a un vídeo d'Instagram.

Nina TV3 A 2 veus
Nina TV3 A 2 veus

Nina, 56 anys l'1 d'octubre. Conscienciada políticament i amb el Medi ambient. Ex parella del també actor, tristament desaparegut, Miquel Cors, sense fills, excandidata a regidora de l'alcaldia de Lloret de Mar, eurovisiva amb èxit, una de les persones més populars d'Espanya. Estimadíssima a Catalunya, amb un accent català que mai ha amagat. Una veu deliciosa, una personalitat que encisa. La nineta dels nostres ulls. Simplement, la Nina.