31 milions d'espectadors en només 3 dies. Netflix acaba de polvoritzar el seu propi rècord amb l'estrena de "Criminales en el mar" (Mistery Murder), la nova comèdia de la plataforma, amb Jennifer Aniston i Adam Sandler com a protagonistes. Una dada espectacular que faria pensar en la qualitat d'aquesta cinta, tot i que la crítica ja l'ha batejat com a la pitjor de l'any. Sembla que tornar a veure a Aniston i Sandler, després de 8 anys sense treballar junts, és un reclam massa llaminer pels espectadors, que són capaços d'empassar-se 100 minuts de tortura cinematogràfica. Però la veritable noticia sobre la pel·lícula és una altra, al menys a Espanya: Un país que queda humiliat complint tots els tòpics d'un país "de pandereta"

Jennifer Aniston Adam Sandler Criminales en el Mar 2 NETFLIX

Netflix

La història barreja la comèdia més ximple, les aventures més esbojarrades i una trama "de misteri" que fa vergonyeta. Un còctel servit a diferents escenaris d'una exòtica Europa, amb Espanya ocupant un lloc ben destacat, inversemblant i ridícul. Podem ser més concrets: Els de Hollywood s'acarnissen amb Màlaga, punt de partida de les peripècies dels protagonistes, presentant la ciutat, les infraestructures, la cultura i els habitants de la ciutat andalusa amb tots els clixés imaginables. Autobusos miserables, músics insuportables, flamenques typical spanish, guies turístics embolicats en la rojigualda, ciutadans que responen al cognom de Gonzáles... Només faltava la paella amb xoriço de Jamie Oliver per acabar de completar la postal. Ja poden imaginar per on han anat les reaccions dels espectadors més sensibles amb tot allò que gosi de caricaturitzar la seva "patria querida". També la d'aquells que tenen un sentit de l'humor més flexible.

Aeroport Malaga Criminales en el Mar @yonomeaburro

@yonomeaburro

Jennifer Aniston Adam Sandler Criminales en el Mar NETFLIX

Netflix

El sainet made in USA ridiculitza un país més proper a la postguerra que al segle XXI. La marca Espanya, ensorrada per la pel·lícula més vista de la història (a Netflix). També per la pitjor del seu catàleg. Quin honor! Spain is not different. A ulls de la indústria del cinema, segueix igual que fa 70 anys.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat