Elle Macpherson va ser durant anys la top model més famosa del món. Era del grup de les Claudia Schiffer, Linda Evangelista i Naomi Campbell. Australiana, exòtica, rossíssima i amb un cos escultural, era coneguda com "The body" (precisament el cos). Ara ja viu retirada de les passarel·les als 58 anys. Mare de dos fills, divorciada diverses vegades, ha reaparegut al costat d'un famós espanyol, el cunyat del rei Felip Jaime de Marichalar. Per sort, ell està molt pitjor conservat. Elle Macpherson manté aquella bellesa serena, de somriure ample i llarga melena, però ha comès el pecat de tantes models, com la penedida Evangelista: operar-se la cara. El resultat salta a la vosta, és pitjor:

elle macpherson marichalar Instagram
Elle Macpherson i Jaime de Marichalar/ Instagram

Elle Macpherson era i és una meravella de la biologia i de la professionalitat en el món de la publicitat i les desfilades, però per mantenir-se sense arrugues prop dels 60 ha decidit fer-se uns retocs que la fan aparentar no una dona jove sinó una dona operada. Mala decisió, però totalment personal com la de tants homes i dones que passen pel bisturí, de Tom Cruise a Letizia Ortiz. Cadascú gestiona com pot el pas del temps. Així era i així és la gran Elle. Ara s'assembla a Makoke, ex de Matamoros:

ELLE MACPHERSON ALS 40:

elle macpherson joven gtres
Elle Macpherson de jove/GTRES

ELLE MACPHERSON ALS 58:

ELLE MACPHERSON 2022 gtres
Elle Macpherson aquest 2022/ GTRES

L'autora de la foto de la reaparició de la top a les desfilades de moda de París és la cosina de la futura reina d'Espanya, Victoria Federica. Marichalar està més afectat pel pas del temps però Elle no ha patit cap ictus. Tenen en comú les seves ruptures matrimonials. Després de quatre anys de matrimoni, la model i el multimilionari Jeffrey Soffer van decidir posar fi a la seva relació. L’australiana va poder seguir vivint a la mansió que compartia la parella a Florida (Estats Units), valorada en 23 milions d’euros i una compensació econòmica que s’enfilaria fins els 47 milions d’euros. Malgrat que les xifres són elevades, no suposen una gran despesa per a Soffer, hereu d’una de les grans fortunes de Miami

Amb l'últim, la model ja col·lecciona tres divorcis: al 1988 es va separar del fotògraf Giles Bensimon i el 2005 va fer el mateix amb el financer Arpad Busson, pare dels seus dos fills. La model i l'últim marit portaven vides separades des de feia mesos i els problemes de la parella es remunten a anys enrere. Ara tota soltera es fa fotos, molt operada, amb un altre divorciat, Marichalar. Parella bomba? Què més voldria ell.

---

Hi ha dues categories: les top models i les mega top models. Aquesta segona categoria és dels 90 i només conté cinc nomsClaudia Schiffer, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle Macpherson i Linda Evangelista. Elles podien rellançar un modista, una marca o un perfum. Ara estan jubilades. A Catalunya han envellit millor sense bisturí. Judit Mascó i les altres segueixen meravelloses passats els 50: Martina Klein, Vanesa Lorenzo o Verónica Blume.

judit masco vanesa lorenzo GTRES

Mascó, Lorenzo, Blume en l'actualitat, GTRES

vogue

Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patiz, Christy Turlington i Cindy Crawford, 'Vogue' 1990

Algunes encara fan anuncis però ja no desfilen. Eren com esportistes d'elit, ben pagades i admirades. La canadenca Linda Evangelista, de 57 anys, és excepcional. Es va engreixar i la premsa la qualificava d'irreconeixible.Abans li feien fotos els millors fotògrafs del món a les catifes vermelles i passarel·les. Ara els paparazzi al carrer: 

LINDA EVANGELISTA 2008:

linda evangelista GTRES

Linda Evangelista GTRES

LINDA EVANGELISTA EN L'ACTUALITAT:

linda evangelista 2021 GTRES

Linda Evangelista GTRES

Linda Evangelista farta d'especulacions feia fa mesos un post a Instagram explicant què l'ha fet caure en la depressió: "Avui faig un gran pas corregint un dany que he patit i que porto guardant-me per mi mateixa durant cinc anys. A tots els meus seguidors, que s'han preguntat per què no he treballat mentre que les carreres de les meves col·legues han anat en ascens, la raó és que estava brutalment desfigurada pel procediment CoolSculpting de Zeltiq, que va fer el contrari del promès.Va augmentar, que no disminuir, les meves cèl·lules de greix i em va deformar de manera permanent, fins i tot després de passar per dues cirurgies correctores molt doloroses sense èxit. M'han deixat, com ha descrit la premsa, "irreconeixible". He desenvolupat hiperplaxia adiposa paradoxal, o PAH [per les sigles en anglès], un risc de què no em van advertir abans de sotmetre al procès.La PAH no només ha destruït la meva manera de guanyar-me la vida sinó que m'ha fet caure en una roda de profunda depressió, una profunda tristesa i en les més baixes profunditats de l'automenyspreu. En el procés, m'he reclòs, convertida en una ermitana. Faig un pas al front per alliberar-me de la vergonya, i per fer pública la meva història. Estic molt cansada de viure d'aquesta manera. M'encantaria sortir per la porta amb el cap alt, tot i que ja no sembli jo mateixa ".

linda evangelista 2020 gtres

Linda Evangelista en una imatge recent

La vida de les top model camí dels 60. Una lluita contra el mirall, el record i la fama. La bellesa no és un físic sinó un saber estar.