El món de la televisió i la cuina estan de dol. Commoció en saber-se de la tràgica i inesperada mort d'un conegut xef i presentador de TV amb només 61 anys. Un referent en el món de la gastronomia que havia aconseguit donar-li als programes que va presentar un toc personal, empàtic i que connectava perfectament amb un públic entregat. Parlem de Michael Chiarello, que va aconseguir molta repercussió entre els espectadors gràcies a programes i xous culinaris com Top Chef, Top Chef Masters, Iron chef America, Next Iron Chef, Best thing I ever o Easy Entertaining, amb el qual va guanyar un premi Emmy i que estrenat el 2003, encara continua emetent-se després de 20 anys. El mateix any de l'estrena d'aquest programa, per cert, el xef es va casar amb Eileen Marie Gordon, amb qui va tenir un fill, tot i que anteriorment tenia ja tres filles d'un matrimoni anterior
El xef ha mort per culpa d'un shock anafilàctic, segons ha informat la seva pròpia companyia, el Gruppo Chiarello: "Lamentem profundament la pèrdua del nostre estimat Michael. La seva brillantor culinària, la seva creativitat il·limitada i el seu compromís constant amb la família estaven sempre al centre de la seva vida”. La celebrity va patir una reacció al·lèrgica i tot i que va ser ingressat immediatament en una hospital, els metges no van ser a temps i no van poder fer res per salvar-li la vida. La família de Chiarello també ha volgut tenir un record cap a ell de cara als seus seguidors: “Mentre travessem aquesta profunda pèrdua, apreciem els moments que guardem amb ell, tant a les cuines com als nostres cors. El seu llegat viurà per sempre en l'amor que va vessar a cada plat i en la passió que ens va inculcar a tots per assaborir els sabors de la vida”, han deixat escrit.
Chiarello era tota una celebrity que va popularitzar especialment la cuina de Califòrnia d'influència italiana. Propietari d'un celler anomenat Chiarello Family Vineyards, situat a Yountville, Califòrnia, també posseïa un restaurant de tapes anomenat Coqueta al passeig marítim de San Francisco i un restaurant italià anomenat Bottega, amb sucursals a Napa Valley, Califòrnia i San Francisco. També ha estat xef executiu en nombrosos restaurants americans, com ara Caffe Museo a San Francisco, Ajax Tavern i Bump's a Aspen, Colorado, i Bisect a Scottsdale, Arizona. L'any 2013 va rebre el guardó de 'Xef de l'any' per la revista Esquire gràcies a una cuina on, com dèiem, combinava les seves arrels italianes amb la cuina tradicional de la zona on vivia, la Vall de Napa. Televisivament parlant va ser un dels participants de The Next Iron Chef i també es va veure envoltat de polèmica quan fa uns anys, dos antics empleats d'un dels seus establiments van presentar denúncies per assetjament sexual i violacions de la legislació laboral.