Els pitjors presagis s'han complert i Laura Valenzuela, mítica presentadora, actriu i exmodel espanyola, ha mort aquest divendres als 92 anys d'edat. L'estat de salut de la de Sevilla era molt delicat; quan va ingressar a l'Hospital de la Princesa de la capital d'Espanya va anar directa a la unitat de cures intensives. Poc després l'enviaven a planta per continuar amb la recuperació, però les perspectives eren molt dolentes. Els seus familiars, amb la filla Lara Dibildos com a màxima representant, traslladaven un estat de preocupació molt aclaridor. "Está muy malita", va assegurar a les portes del centre de salut. 48 hores després, el seu cos ha deixat de lluitar, com ha informat el seu representant a l'Agència EFE. 

Les complicacions començaven aquest mateix mes de març, quan Valenzuela havia d'anar d'urgència al metge per tractar-se d'una infecció. Una situació que ha estat el preludi del tràgic decés d'una figura molt important de l'audiovisual espanyol. La Laura va ser tota una pionera, convertint-se en la primera presentadora de TVE als anys 50, en una època en la que ben pocs sabien absolutament res d'aquest mitjà de comunicació. Abans havia fet cinema en diferents pel·lícules, i les seves interpretacions la van posar en la diana dels responsables de la tele pública que començava la seva singladura. La seva presència televisiva era intermitent, però era una referència. Alternava el setè art amb la petita pantalla, arribant a fer pel·lícules amb Alain Delon o Sofia Loren, o a presentar els especials d'Eurovisió dels anys 70, fites importantíssimes.

Laura Valenzuela GTRES
Laura Valenzuela / GTRES
Lara Dibildos Europa Press
Lara Dibildos / Europa Press

TVE no va ser la seva única casa televisiva, també va estar en nòmina a Telecinco des de 1990 al 94 amb programes com "Telecinco, ¿dígame?". El 96 tornaria a Torrespaña per fer la competència a María Teresa Campos, que triomfava a la cadena amiga amb 'Día a Día'. Paradoxes del destí, actualment les dues rivals i amigues passaven per moments molt delicats en quant a la seva salut. La seva retirada oficial de la petita pantalla va ser el 2012, quan li van atorgar el premi de l'Acadèmia de la Televisió per la seva trajectòria professional.

Joaquín Prat Adamo Laura Valenzuela Mari Cruz Soriano EFE
Joaquín Prat, Adamo, Laura Valenzuela i Mari Cruz Soriano / EFE

Valenzuela deixa un llegat d'unes 40 pel·lícules, desenes d'aparicions en programes de televisió i una empremta inesborrable per a moltes generacions. Les reaccions a la seva desaparició estan sent continues, acomiadant-la amb emoció, tristesa i reconeixement. El seu nom i la seva imatge ja formen part de la història daurada de l'audiovisual. 

El nostre condol més sincer. Al cel sigui.