Commoció amb la tràgica mort que s'acaba de saber. María Victoria de la Mota Claverie, dona d'Emilio Domínguez, més conegut com el 'Puma', un reconegut i exitós golfista, acaba de morir a San Luis, México, a l'edat de 33 anys. I el motiu ha deixat glaçats els seus compatriotes: de dengue. El PGA Tour Américas ha informat que "la salut de la Victòria es va deteriorar amb tanta rapidesa que va morir mentre el Puma realitzava el viatge de més de 7.000 quilòmetres de tornada a casa".

El seu marit, professional des del 2005, es trobava a Guadalajara disputant el Totalplay Championship a l'Atlas Country Club quan van avisar-lo de la gravetat de la situació de la seva dona. El 'Puma', cinc anys més gran que la seva dona, i María Victoria De La Mota Claverie es van casar l'any 2016 i han tingut dos fills, de 4 i 1 anys. L'Argentina és un dels països més afectats, on ja s'han confirmat les morts de 129 persones i més de 180.000 casos des de finals de juliol fins començaments de març. Aquesta malaltia vírica es transmet per la picada del mosquit Aedes aegypti, conegut com el mosquit 'de la llar' pels seus hàbits, i per combatre'l, la mesura més efectiva és eliminar tots els vivers de mosquits, qualsevol racó on es pugui acumular aigua. Però el món del golf ha quedat colpit en saber-se que la dona d'un dels seus màxims representants ha mort precisament per dengue.

De la Mota era dissenyadora i treballava a l'empresa Kosiuko des de feia set anys. Una dolorosa pèrdua que després de celebrar-se els funerals en la seva memòria han vingut acompanyats de nombroses mostres de condol per part de companys i amics que no s'ho poden creure. Per exemple, de companys del jugador, com el seu amic Rafael Echenique, que ha manifestat que "Estamos en shock. Esta es una gran tragedia". O Jaime López Rivarola, que estava devastat: "Habiendo compartido innumerables torneos y viajes con el Puma, una persona cálida y afable, los jugadores argentinos compitiendo en México se mostraron especialmente perturbados. Queremos que el Puma sepa que todos sus amigos y compañeros están aquí pensando en él. No queremos que se sienta solo".

De fet, durant la ronda final del torneig que estava disputant el Puma, jugadors i personal del torneig van lluir llaços negres en memòria de la seva dona. Descansi en pau.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!