Hi ha una sèrie de persones que per moltes coses més que facin en la vida sempre seran recordades per anunciar un o altre producte a la televisió. De casos, n'hi ha a cabassos: l'Edu, el nen d'Airtel que desitjava el Bon Nadal trucant per telèfon a tot quisqui, el majordom de Tenn que assegurava que el cotó no enganyava a l'hora de comprovar la netedat a les parets o Manuel Luque, director general de Camp, que deia que busquéssim, comparéssim i si trobàvem algun detergent millor que Colón, el compréssim.

edu feliz navidad

"Hola, soy Edu, feliz Navidad"

majordom tenn

"El algodón no engaña"

manuel luque

"Busque, compare, y si encuentra algo mejor, cómprelo"

Antònia Cruells corresponia a aquesta categoria, tot i que la fama li va arribar a una edat avançada i tot i que els seus veïns la recorden encara amb més afecte que el que va aconseguir per part de tots els espectadors -i ja va ser molt-. 

avia fabada litoral

Perquè l'Antònia era l'àvia que anunciava fabada Litoral, tot i que no era asturiana, sinó catalana. I diem era perquè acaba de morir a la casa on vivia, a Sant Martí de Centelles, localitat on serà enterrada aquest dimecres. Vivia sola i els seus familiars es van alarmar en veure que no agafava el telèfon. La seva popularitat va començar quan tothom anava repetint allò de "Dai prisa, dai prisa", quan el seu nét puja corrents a felicitar la cuinera després d'un àpat i ella no vol que descobreixin que la fabada no l'ha cuinada ella, sinó que era comprada. Aquell "¡Abuela, esto está de muerte!", que exclamava el seu nét, també l'acompanyarà sempre.

Cruells, que anteriorment va participar amb Llucià Ferrer al 'Fricandó matiner', fins i tot va donar pregons després de protagonitzar el primer i posteriors anuncis fent d'àvia asturiana:

El mateix periodista o el guionista dels anuncis, Joan Tharrats, lamentaven la pèrdua amb uns emotius missatges:

avia fabada litoral tharrats

Els que la van conèixer diuen que li encantaven les sardanes. No sabem si li agradava la fabada, però segur que molts, quan en mengen, pensen en ella. Descansi en pau.