Aquesta setmana ha mort Montserrat Carulla. Probablement l'actriu més estimada de Catalunya. Els informatius de TV3, en tant que són de titularitat pública, estan obligats a filar molt prim en notícies tan sensibles pel país. I dimarts no van saber estar a l'altura. En Blau ja va publicar que els dos Telenotícies i tots els butlletins del 3/24 van relegar aquesta trista desaparició a quarta notícia. El contrast amb les morts de Rosa María Sardà, que va obrir els TN, o la desproporció infumable amb la cobertura de la mort de Maradona han aixecat ferides en la família de la Carulla. El seu fill Roger Peña ha publicat una duríssima carta contra TV3:

raquel sans tv3

Gemma Ruiz Periodista - Sergi Alcàzar

Raquel Sans i Gemma Ruiz, TV3 / Sergi Alcàzar

La carta s'adreça a l'editora del TN migdia, Raquel Sans, i a la redactora de Cultura que va firmar la notícia de la mort de la Carulla, Gemma Ruiz. Van cometre errors flagrants i indignes de TV3. "La mare mereixia obrir el TN. La tria de les tres notícies que la van bandejar fa plorar més que riure". Sobre la prioritat de les notícies als titulars Sans com a editora va fer el mateix que tots els informatius de la casa. No va decidir obrir com no ho va fer Toni Cruanyes al vespre. Al migdia, però, feia més mal als ulls perquè la notícia s'acabava de saber. La crítica a Gemma Ruiz és encara més terrible. L'acusa de mentir.

xavi coral carulla TV3

Xavi Coral dona pas a la peça de Gemma Ruiz, TV3

El fill de Carulla indignat amb el "nyap" de la redacció de la necrològica a càrrec de Ruiz "que causa dolor als vius". Roger Peña:  "El pitjor va ser el treball de redacció de Gemma Ruiz. És indigne de tu. Ens vau fer plorar de ràbia". I recull les falsedats de la peça, estranyament improvisada i esbiaixada cap als interessos de la redactora: "un panegíric inventat". I detalla "La Gemma ha tirat de Wikipedia. La notícia respira una farumeta innecessària, de gracieta feminista, mentint o errant de manera flagrant. La cobertura a TV3 ha estat de fireta, monstuosa i gens professional".

roger peña acn

Roger Peña al  mig de la imatge, ACN

TV3 té unes obligacions enormes com a TV pública. I qui no sigui capaç de suportar-ho, que ho cedeixi a un altre periodista. Roger Peña acaba trist i dolgut: "El mal ja està fet". Ha trigat quatre dies a poder publicar aquesta carta un cop enterrada una geganta: Montserrat Carulla. 

-------

carta 1

carta 2

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat