L’actriu i model catalana Mónica Pont ha començat una nova vida ben lluny de casa. Després d’una molt mala ratxa, amb el fill vivint amb el seu ex a Catalunya mentre ella era a Madrid, i sense gairebé cap oportunitat laboral a Espanya, la popular presentadora barcelonina va decidir, ja fa mesos, fer les maletes i instal·lar-se a Mèxic. Al país llatinoamericà li han donat una segona oportunitat i ara prepara una sèrie per a Netflix i una pel·lícula. Però malgrat la distància i tot i que està molt enfeinada, la Mónica segueix l’actualitat de tot el que passa al seu país. I avui n’ha parlat en una connexió amb el programa ‘Espejo público’.

monica pont susanna griso espejo publico antena 3

Antena 3

La col·laboradora Cristina Fernández no ha dubtat a l’hora d’escollir la primera pregunta que li volia fer a la Mónica Pont: com viu des de Mèxic la situació dels darrers dies a Catalunya? Cap sorpresa amb la resposta de la model catalana, espanyolista declarada: “Yo creo en la unidad de España. Mi familia y mis amigos sufren las consecuencias de este tema. Me causa tristeza pero yo creo que los políticos tienen que ponerse de acuerdo”, ha explicat. I ha fet evident una altra realitat: per molt que el govern espanyol s’entesti a fer creure que a l’exterior veuen la crisi a Catalunya com un afer intern, la causa indepe està molt internacionalitzada. “¿Te preguntan allí en México por lo que está ocurriendo aquí?”, li demanen. “Me preguntan muchísimo. Lo primero que me dicen es: ¿Catalana e independentista?”.

monica pont espejo publico 2 antena 3

Antena 3

El món coneix el que passa a Catalunya. Quan un català marxa a l’estranger, no és gens estrany que algú li pregunti per la independència. Tot i que la Mónica Pont té clar el que ha de dir als mexicans: “No, no. Yo soy catalana y española con mucha honra”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat