Pilar Rahola és una bèstia televisiva i li ho reconeixen fins i tot els seus detractors. Excepte un: la crítica televisiva Mònica Planas. La seva última columna va tard, el Polònia ja va fer un gag fa mesos per la presència de Pilar Rahola a dos programes de TV3: Tot es mou i Preguntes freqüents. Planas hi insisteix per criticar aquesta presència i aprofita la setmana que Rahola, excepcionalment, va aparèixer també fent d'alcaldessa a Polònia i el divendres (que no li tocava) al programa de Melero.

rahola polonia4 

TV3

Mònica Planas escriu "Rahola surt sis dies a TV3". Hi ha d'altres setmanes que en surt un perquè marxa de viatge, però això no li serviria per difamar-la: "Tele-Rahola. Cada dia. Ella al servei del país i el país al seu servei". Planas fa allò de criticar algú d'un altre diari, Rahola és columnista de La Vanguardia, però no el Polònia que la convida.

telerahola TV3

TV3

L'altre aspecte que no li plau a Planas, que va ser tertuliana d'Arucitys fins que Alfons Arús en va prescindir, és que Rahola opini el que creu que pot passar: "Rahola és l'oracle de TV3 (...) una vident (...) Sandro Rey (...) Esperanza Gracia (...) Señorita Francis...". Ridiculitzar-la comparant-la amb els tarotistes més tronats de les matinades televisives o amb una consultora sentimental carrinclona. El fet que Rahola tingui centenars de milers de seguidors no mereix cap referència. Només que "es caracteritza per l’ús d’un plural majestàtic que indueix l’audiència a sentir-se còmplice". Ferran Monegal, que no escriu a un diari independentista, acusava Rahola de "fer homilies" només per als indepes i Mònica Planas, que escriu a un diari independentista, acusa Rahola del mateix "¿A qui inclou aquesta primera persona del plural? ¿Tots els catalans? ¿Només els espectadors de TV3? ¿Els independentistes? ¿Els de Junts per Catalunya?". 

monica planas BTV

betevé

La carrera televisiva de la crítica és breu, inversament proporcional a la de Rahola, però es nota que li té ganes: també quan qui contracta Rahola és El Terrat per una estona als dissabtes al FAQ's: "Capitalitza les emocions més fortes dels entrevistats i se les fa pròpies, s’indigna i renya qui la contradiu, coneix a tothom i en dona detalls personals".  Planas escriu a un diari generalista de paper, a un diari esportiu, col·labora a la ràdio pública del país al programa de Mònica Terribas i durant un temps al programa d'Arús, que va acabar tip de Planas quan ella, ja fora d'Arucitys, va escriure sobre el que va anomenar "el culebrón matrimonial de Arús y Angie". De la participació de Planas als mitjans no es pot oblidar com va aparèixer a l'últim programa de Telemonegal a betevé. Abans que gaudim del programa Teleplanas a alguna cadena acabem (plural majestàtic) l'article com ella: L’únic que no tinc clar és si els mitjans estan fent un ús excessiu de Mònica Planas. O Mònica Planas un ús excessiu dels mitjans.