Pilar Rahola va advertir dilluns a Tot es mou que no tornaria al programa aquesta setmana. Dimarts presentava el seu llibre S.O.S. cristians que promet ser un dels best sellers de Sant Jordi. Ho feia amb el temps just per agafar un avió a Polònia i fer la Marxa per la Vida, una concentració de més de tretze mil jueus que han recorregut a peu els km que separen Birkenau del camp de concentració més conegut dels nazis: Auschwitz. Un devessall d'emocions que ha volgut transmetre amb imatges tan impactants com aquestes:

No és el primer cop que l'escriptora i periodista visita aquest camp de concentració convertit en museu però en aquesta ocasió hi ha anat amb desenes de milers de persones jueves. Rahola no n'és, de jueva, i tanmateix s'ha hagut de reprimir les llàgrimes. Alguns desaprensius han aprofitat twitter per comparar nazisme i independentisme però no mereixen ni que es reprodueixin els seus tuits. Davant la ignomínia de 6 milions de jueus exterminats només s'ha d'intentar mantenir la serenor i recordar. En aquest vídeo s'escolta la veu trencada de Pilar Rahola explicant què està vivint a Auschwitz:

Ha visitat el camp de la mà dels milers de jueus, de la delegació presidencial (hi ha els dos presidents, de Polònia i d'Israel), desenes d'ambaixadors, el cap dels serveis secrets d'Israel, el Mossad, i l'ambaixador d'Israel a l'ONU, Danny Danon:

rahola ambaixador Pîlar Rahola

WhatsApp Image 2018 04 12 at 12.23.03 (1)

Pilar Rahola

Pilar Rahola sostenint la bandera de l'Estat d'Israel i transmetent tota l'emoció d'un lloc tan significatiu. Cap tuit pot enterbolir el que representa Auschwitz. Que no es repeteixi i que no s'oblidi.