Aquesta setmana, les teles i ràdios catalanes han tornat a la feina després de les vacances i ja han tret el Sant Cristo Gros de cara a la nova temporada. 8TV, estrenant graella plena de programes i presentadors contrastats i TV3, amb el retorn d'Els Matins, Tot es mou o Com si fos ahir, Laura Rosel, segona temporada a Catalunya Ràdio o Jordi Basté, anunciant el fitxatge estelar de Mònica Terribas a RAC1.

A la ràdio privada catalana també ha tornat el gran Toni Clapés amb el seu Versió RAC1 i, evidentment, l'Islàndia d'Albert Om. I aquest divendres, el magnífic Eloi Vila ha estrenat una secció que promet molt: La meva gent, on aproparà als oients històries imperdibles sobre la gent que l'envolta, a la que s'estima i que ha conegut en els seus molts anys de professió.

islandia eloi vila

Eloi Vila, 'La meva gent' a l''Islàndia' de RAC1 / @islandiarac1

La primera persona de la que ens ha parlat ha estat una persona que durant molts i molts anys va ser una de les cares més estimades pels espectadors catalans, la meravellosa Mònica Huguet, que curiosament, ara és la directora del seu programa de TV3, Al cotxe!:

monica huguet eloi vila

Eloi Vila i Mònica Huguet / @islandiarac1

monica huguet al cotxe

Mònica Huguet, 'Al cotxe!' / TV3

Pels que ja tenim una edat, sentir a parlar d'ella és venir-nos immediatament molts records d'aquells primers anys, de les beceroles de Televisió de Catalunya, quan Huguet acostava l'actualitat als TN al costat d'altres mites com Enric Calpena, Josep Puigbó o Ramon Pellicer. La periodista de 59 anys, una de les més emblemàtiques de TV3, també va ser la primera presentadora del TN Migdia l'abril del 1984 juntament amb Salvador Alsius. 

monica huguet alsius

Mònica Huguet i Salvador Alsius, al TN / TV3

monica huguet 1988

Mònica Huguet presentant el TN el 1988 / TV3

Després va passar a presentar espais com el De vacances o va ser durant molts anys la Cap de Cultura del departament d'informatius de la casa, càrrec que li va donar moltes alegries, però també, que li va provocar la pitjor situació viscuda al llarg dels molts anys de carrera professional. Ella mateixa li explica a Vila que quan va acceptar, el 2008, "hi havia menys mitjans tècnics i humans que en d'altres moments, perquè hi havia crisi. Anys de molt volum de feina, començaven a estar actives les xarxes socials, poca gent a la secció...duríssim".

Va arribar un moment que Huguet va començar a notar l'estrès, "em sentia desgastada, vaig dir que comencessin a buscar un relleu. Tenia ansietat...". Va marxar de vacances i aleshores, va patir un atac d'"amnèsia global transitòria. Durant unes hores no sabia ni qui era, ni on, ni si tenia fills o pares vius... no sabia res". Vila i Om al·lucinen, "és fort, eh? Durant unes hores? M'imagino el patiment d'ella i de l'entorn".

monica huguet tv3

Mònica Huguet, mítica periodista de TV3 / TV3

Huguet també va explicar que en un moment determinat, professionalment parlant, li van arribar cants de sirena de les espanyes i la van temptejar perquè fes allò que es deia abans, el salt de TV3 a una tele estatal: "Telecinco indirectament, em va sondejar per si jo estava disposada a anar a viure a Madrid i treballar allà. I jo no estava disposada a anar a viure a Madrid, tenia la família aquí, el meu marit treballava aquí... també vaig pensar que en una cadena privada seria molt esclava de la feina, tenia fills petits...".

Va preferir, com diu Vila, conciliar la feina amb la vida familiar: "Potser m'he perdut coses per voler ser mare, però no me'n penedeixo tampoc, al contrari: penso que m'he perdut més coses dels fills per la feina".

monica huguet anys 90

Mònica Huguet, els anys 90 / TV3

No va ser l'única oferta laboral que va rebre des de Madrid. També en va rebre alguna que li va costar de creure i que ara ha revelat per primer cop als oients catalans. Passaven vint minuts de les set d'aquest divendres quan va sortir la grossa, deixant tothom, també Albert Om, amb els ulls com a taronges: una vegada li van posar 200.000 pessetes damunt la taula, que aleshores, com ara, era molta pasta, però imaginin allà a principis dels 90.

"Un dia em va trucar la revista 'Playboy'", reconeix ella. Om exclama: "Oh!!". Huguet continua: "Tenien una proposta per fer-me. Jo ja em vaig imaginar quina seria la proposta, però... vaig tenir curiositat i vaig anar a la reunió... I evidentment, em van proposar sortir despullada a la portada. Em va semblar una bestiesa enorme, no vaig entendre com m'ho podien haver proposat i evidentment, vaig dir que no"...

playboy

"No us l'esperàveu aquesta, eh?", diu Vila. "No va entrar a negociar, a veure si arribem al mig milió? Boníssim", pregunta Om, amb una rialla. Realment, hagués impactat veure Huguet de conilleta Playboy.