El cofundador de Podemos, Juan Carlos Monedero, ho té clar. Pederastes i VOX estan al mateix nivell. Ho ha dit en el programa Cuatro al día, on s'han fet ressò de la intervenció del diputat del partit d'extrema dreta al Parlament andalús, Benito Morillo, que va titllar la Memòria Històrica com un assumpte de "buscadores de huesos". Monedero ha dit que "no se invita a la mesa de este programa a pederastas, pero si a VOX. Les estáis haciendo el juego"

juan carlos monedero - 4 al dia

Cuatro

Les paraules de Morillo van causar un enrenou al Parlament de Sevilla, en suggerir "a los buscadores de huesos que cavaran también en los lugares donde fueron asesinados y enterrados cientos de españoles a manos de las milicias del frente popular". Curiosa i desagradable forma de recordar els assassinats pel bàndol republicà, a banda d'un insult a les milers de famílies que busquen els seus familiars a les cunetes (per no parlar del Valle de los Caídos).

Per cert, que Francisco Serrano, president del grup parlamentari de VOX a les corts andaluses, ha apujat el to: “A los ofendidos, que usen el chubasquero con el que me resbala todo

 

Diario de Cádiz

La indignació dels grups de l'esquerra a la càmera andalusa ha continuat al plató del programa de la Carme Chaparro, que puntualitzava a Monedero dient que "VOX ha obtenido representación en el Parlamento, no se puede comparar". Tot i això, el politòleg ha continuat amb l'atac a les paraules de Morillo, qualificant-los de fascistes i culpant a la monarquia espanyola d'haver perpetuat la dictadura franquista. A Franco també l'ha retratat com a "un psicópata al que le sobraba media España, por eso los fusiló". I ha denunciat la equidistància (oh!) en parlar de VOX i del mateix franquisme, ja que "a nadie se le ocurriria hablar de la Alemania nazi como de un conflicto entre dos bandos".

monedero 2   4 al dia

Cuatro

El programa ha acabat amb un enfrontament entre Monedero y Morillo, en connexió amb dos dones, la Pepita i la Carmen, de 93 i 87 anys, que encara busquen els seus familiars. Una batalla encara més agressiva: "Ustedes están haciendo todo lo posible para que los familiares no puedan recuperar a sus muertos". Morillo: "Usted inocula el odio en la sociedad. Son guerras olvidadas". El colofó, de la Pepita, magistral: "Yo no olvido"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat