No és un titular amb segones. No es tracta de cap metàfora sobre alguna frase etzibada amb mala bava que ha provocat malestar. No, no. Un moc de veritat. La substància viscosa que tenim al nas. Una mucositat que li penjava a Pablo Casado en un mal dia i que van captar les càmeres de Todo es mentira ha fet que el líder del PP hagi barrat el pas als reporters del programa de Risto Mejide. O aquesta és la teoria que tenen a les tardes de Cuatro. Posem-nos en situació. 

reportera todo es mentira

Cuatro

Ana Francisco, reportera del programa i un dels descobriments d'aquestes primeres setmanes d'emissió, ha demostrat que té molta gràcia fent les seves peces i que sap posar l'ull on hi ha la imatge destacada. La periodista va anar fa uns dies a la convenció nacional del PP a parlar amb els polítics aplegats i es va trobar de ben a prop el seu líder. Hi ha una frase que diuen moltes persones quan veuen apropar-se una càmera: "No te m'apropis tant que se'm veuran fins els pèls del nas". Els pèls no, però el que hi sortia d'allà, sí. Un refredat, les baixes temperatures, l'al·lèrgia a un presentador al que s'associa amb Podemos o tot plegat, van fer que a Pablo Casado li caigués un moc. I qui el va avisar? La reportera de Todo es mentira. Pots veure-ho clicant a la imatge:

casado moc2

Cuatro

D'allò han passat uns dies. Pablo Casado ha continuat fent la seva pregira electoral abans de les eleccions municipals, autonòmiques i europees del darrer diumenge de maig. El president del PP va començar el seu recorregut per Espanya anant a visitar el centre empresarial de Guadalajara. Lloc on també s'hi va desplaçar una altra de les reporteres de Risto, Natalia Lombardo. Quan s'acosta al polític, envoltat del seu seguici, li barren el pas amb l'excusa matussera que Casado està mantenint una conversa privada. Però immediatament després, demostren que Todo es mentira i ensenyen com hi ha fins a set càmeres més d'altres mitjans que sí s'apropen al líder popular.

casado 2 todo es mentira

Cuatro

casado 1 todo es mentira

Cuatro

"Que están hablando en privado! Deja de grabar. No me toques!", li diu la cap de premsa a la reportera i al càmera de Cuatro amb un comportament excessivament de porter de discoteca. La periodista insisteix en que l'únic que vol és fer-li una pregunta, com la resta de mitjans, i que no entén per què Casado gira cua. "Lo que no puedes hacer es meterte a saco cuando está hablando con cuatro personas", continua recriminant-li la responsable del PP. En un segon moment, Casado i ella tornen a parlar, suposem que per dir-li si respondrà a les preguntes de Todo es mentira o no, però la negativa és la mateixa. Pots veure el moment clicant a la foto:

casado 4 todo es mentira

Cuatro

"La única cámara vetada es la nuestra. Esto tiene un nombre, señores del PP: se llama censura, y es más propia de otros tiempos", diu Risto Mejide. El col·laborador Antonio Castelo recorda amb sorna el moment anterior com a possible motiu per la vendetta. Potser a Casado li penjava un moc. Negant-se a respondre arbitràriament les preguntes d'una periodista demostra que el que li penja és una altra cosa.