Els darrers temps (si és que alguna vegada ha estat diferent), s'està observant una nova ofensiva per part de les espanyes més reaccionàries i totalitàries contra tot el que tingui a veure amb Catalunya, començant per la seva llengua. Des de diferents fronts s'intenta menystenir, enterrar i eliminar qualsevol rastre, no ja del procés independentista, sinó també, de l'ús de la nostra llengua a Catalunya.

Diputades canàries embogint al Congrés, i rebent una sonora galeta per part d'Òscar Andreu, Pablo Casado desbarrant una vegada més sobre la llengua que obliguen a aprendre a Catalunya als metges ("y sin embargo, un catalán, un médico, puede ejercer la Medicina perfectamente en León") i un llarg etcètera d'aberracions, a quina més surrealista.

jairdominguez  259462147 286247873387344 1114260458531496344 n

jairdominguez  236792043 207576301384599 7886833566716995802 n

Jair Domínguez / @jairdominguez_

Una persona a la que se li acostuma a omplir el pap ràpidament i que no es calla quan veu o sent alguna bajanada en contra de Catalunya, és Jair Domínguez. El presentador de TV3 i de Catalunya Ràdio ja n'està fins el gorro d'haver de sentir estupideses i haver de parar l'altra galta. Per això, avui més que mai, ha considerat oportú alçar la veu i dedicar dues paraules als que es donin per al·ludits "en moments com els que estem vivint".

Domínguez ha tirar de sarcasme per anunciar que ara cal recordar un "missatge subliminal" que, evidentment, de subliminal no té res de res. Per què? Perquè la foto que acaba de publicar el mostra a ell, amb ulleres de sol, mossegant-se el llavi inferior, davant d'un teclat que hi té un adhesiu a la part del darrera amb dues explícites paraules: "Puta Espanya".

Els seus haters segur que començaran a esquinçar-se les vestidures, però ell s'ha quedat més a gust que un gínjol. Reaccions massives a xarxes: "Si fas posters de la foto en vull 30. Els podries vendré a les caixes de Bon Preu", "Què gran", "Ets el meu ídol!", "I contribuint amb el 25%", "De tant subliminal no el veia. Gran Jair", "Ets un crack. Puto ídol. Empordanès havies de ser", "Subtilesa el primer", "Missatge encriptat. Què deu voler dir?".

Però el que vol dir ho té claríssim. De fet, és el mateix que vol dir amb una rajola que té a l'entrada de casa.

---

A l'entrada de TV3 hi ha una inscripció, escrita a la primera pedra de la cadena inaugurada l'any 1983 per Jordi Pujol. Cada dia que els presentadors entren per la porta, la veuen presidir el jardí d'accés al CPA i CPI (audiovisuals i Informatius) a banda i banda. És la manera catalana de donar la benvinguda a moltes cases. La famosa rajola tipus "Aquí hi viu un del Barça", "Compte amb el gos" o "Déu vos guard". La inspiració és lliure i Jair Domínguez llueix al seu Instagram un nou estil de rajola, més combatiu.

rajola

Jair Domínguez / @jairdominguez_

Déu vos guard i puta Espanya amb un Sant Jordi matant el drac. Molt explícit. És la típica broma naïf que va fer sulfurar Vox, Cs i PP bramant contra TV3. Res no canvia. En Jair aconsegueix likes de presentadores de TV3, com Maria Fernández Vidal, i comentaris lloant la gosadia d'una simple foto. A la rajola de l'entrada de casa de molts catalans segur que hi diu "Aquí som d'en Jair".