Després que els metges li diagnostiquessin, el passat mes de juny, un càncer de pulmó, Mila Ximénez va decidir retirar-se temporalment de la televisió per a poder rebre un tractament. Però un mes i mig més tard de revelar que li havien trobat un tumor i que per això havia de marxar, la col·laboradora de Sálvame ha tornat a Telecinco per a la seva primera entrevista televisada des que va anunciar que està malalta. Acompanyada de les seves companyes María Patiño i Lydia Lozano, i amb les emocions a flor de pell, Ximénez no va poder contenir les llàgrimes, dissabte a la nit, a Sábado Deluxe.

Mila Ximenez Telecinco

Mila Ximénez torna a Telecinco després de revelar que té càncer | Mediaset

Visiblement afectada, l’equip del programa va rebre la Mila amb un fort aplaudiment, abans que comencés a narrar tot el que li ha passat en les últimes setmanes. Un calvari que es remunta a les acaballes de la primavera, quan va anar l’hospital a fer-se una ressonància després d’un munt de temps amb un dolor intens a l’esquena. Aleshores van veure que tenia un tumor al pulmó. “Mi vida cambió en veinte segundos”, va afirmar. No s’ho podia ni creure. L’oncòloga li va explicar que havia de començar amb les sessions de quimioteràpia i radioteràpia. Tot i que el pitjor va arribar quan li va revelar també que s’havia estès per altres parts del cos: “Me dijo que era un tumor con metástasis, ahí me cagué. Está en los pulmones, en el hígado y más partes”.

Mila Ximenez

Mediaset

“Los médicos me han explicado que cuando un cáncer está localizado se le dispara y punto, pero a este no se le puede disparar. Aún no tiene nombre y apellidos (...) Va a ser una lucha larga”. El tumor de Ximénez té ramificacions i no està localitzat, amb la qual cosa no la poden operar, però la col·laboradora no llença la tovallola i ho afronta amb actitud positiva: “Es importante saber que un cáncer no tiene porqué ser terminal hoy en día. Me dijeron que si no lo tienes en la cabeza y los huesos todo va bien. Lo van a dormir para evitar que se ramifique más. Una zona está más complicada, pero a esa zona la estamos quemando. Se ha cogido a tiempo, si logramos que se duerma, todo irá bien”. Convençuda que se’n sortirà, la mediàtica andalusa va explicar també que es troba bé d’ànims per combatre la malaltia i que li han passat coses pitjors a la vida: “No quiero hacer una tragedia de mi enfermedad, seguro que me sirve para algo”.

entrevista Mila Ximenez Salvame

Mediaset

Malgrat la duresa del diagnòstic, la Mila va assegurar que ha sabut trobar la cara menys amarga de la seva nova situació: “Estoy viendo que hay mucha gente que me quiere. Yo pensaba que me quería menos gente”, va afirmar amb un nus a la gola i sense poder aguantar el plor. També va ser delicat el moment en què va parlar amb la seva filla Alba, fruit del seu curt matrimoni amb l’extennista Manolo Santana, per a donar-li la notícia, va recordar: “He jurado a mi hija que voy a salir de esta y lo voy a conseguir. Voy a vencer al cáncer (...) Con ella tengo un apoyo increíble. Le he dado muchos quebraderos de cabeza y muchos problemas. Le pido perdón. Ella sabe que esto me va a servir para bien y que voy a ser más fuerte todavía”.

Mila Ximenez plora salvame

Mediaset

Testimoni commovedor de la Mila, que abans d’abandonar el plató va rebre l’escalf dels companys amb un ram de flors i un collar de regal, per treure-li un somriure en l’entrevista més delicada que ha fet mai.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat