Més de 2.000 seguidors d’Eurovisió han rebut en Miki amb els braços ben oberts aquest cap de setmana a la preparty que organitza eurovision-spain.com, el portal eurovisiu més llegit en castellà i el segon a escala mundial. Amb el segell oficial del festival i presentat pels locutors Tony Aguilar i Julia Varela, comentaristes del concurs a RTVE, el concert s’ha celebrat per tercer cop a Madrid, en el 50è aniversari de l’última victòria espanyola en el certamen, l’any 1969, amb la barcelonina Salomé i Vivo cantando.

Una vintena de delegacions provinents de tot Europa han participat en l’última festa eurovisiva abans de trepitjar Tel Aviv on han destacat, especialment, Islàndia amb el grup Hatari, per la seva estètica de cuir i el seu missatge anticapitalista, i San Marino amb el cantant d’origen turc Serhat, convertit en tota una icona del festival. En el concert no ha faltat el pratenc Alfred García, últim representant de l’Estat, que ha encoratjat al seu successor i amic cedint-li el testimoni: “Gaudeix d’Eurovisió i d’aquest públic tan apassionat”.

Entre bastidors, en Miki ha revelat a El Nacional alguns aspectes de la posada en escena, l’assignatura pendent d’Espanya a Eurovisió: “Tothom podrà sentir-se identificat, tot i no entendre la llengua castellana, perquè explicarem la cançó a dalt de l’escenari”. L’intèrpret de Terrassa també ha volgut sincerar-se davant les càmeres sobre el seu poble preferit de Catalunya, el record més bonic de la seva infància i el seu somni més personal.

Els organitzadors d’aquest sarau, però, s’avenen ara a portar la festa a casa nostra, confirma en exclusiva per aquest diari Manuel Mahía, un dels seus directors: “Portem tres edicions a l’esquena i, encara que només en tenim un breu esborrany, estem considerant d’organitzar la propera gresca a Barcelona, seria fantàstic, perquè Eurovisió defensa, per sobre de tot, el valor de la diversitat i creiem necessari el fet de descentralitzar la marca”.