Miguel Poveda és un català que canta flamenc i bé. La seva ideologia política no coincideix amb els independentistes i alguns voldrien fer d'ell un nou Loquillo, assot dels llaços grocs. En el seu equip de producció hi treballa Beatriz Tajuelo, la parella d'Albert Rivera i això és una temptació per instrumentalitzar-lo. Va tenir un episodi complicat quan per la vaga a Catalunya en protesta pels presos polítics un AVE en què viatjava el seu fill amb la germana del cantaor va patir retards i Poveda va criticar la vaga. Ara ha estat una de les primeres preguntes que ha respost a Susanna Griso.

"Me llamaron charnego y español de mierda, pero sufría por una montaña de gente enloquecida en la estación de Sants del AVE, con un ambiente muy feroz y agresivo. Yo no niego que hagáis vuestra protesta pero no en un tren con gente que va a diálisis. Dejad que la gente llegue a sus casas". Griso li pregunta per la resposta del govern Rajoy a l'independentisme i Poveda sorprén: "Yo no soy juez, pero me parece un tanto agresiva la condena (que es demana als presos polítics). La justicia ha de ser más dura con violaciones y asesinatos. Pero no me quiero meter en un jardín". Però el català Miguel Poveda ja estava entre flors, qualificant d'agressiva la resposta de l'Estat, i reclamant "diálogo más suave y efectivo, la imposición y la agresividad tensan más la cuerda y sacan lo peor de cada lado". 

poveda griso

Antena 3

Ni una engruna del discurs de Ciutadans en les paraules de Poveda al programa més taronja de la TV. Tota una sorpresa fins i tot per a Susanna Griso que volia un titular i no l'ha tingut. El titular el dona l'audiència d'Espejo público, més partidària de l'A por ellos. Han insultat un català que canta flamenc i no és independentista pel mer fet de no demanar cops de porra i barrots per als independentistes:

"Cállate", "xenófobos catalanes", "mentiras del mesías", "catalanitos", "buenista"... No és estrany que Poveda marqui distàncies amb segons qui. El seu últim disc és un homenatge a Lorca, a qui determinada Espanya va afusellar. Poveda patia pel seu fill a l'AVE però no accepta que l'unionisme el manipuli. Per això que truquin a la Coixet. Dilluns que ve, a la mateixa hora, a la mateixa cadira i al mateix programa, Griso entrevistarà... Albert Rivera.