Treure's el carnet de conduir és una de les primeres coses que fas quan arribes a la majoria d'edat. Tenir la llicència et permet somiar amb llibertat, autonomia i fins i tot aventura. Si a més a més tens la sort de tenir cotxe, qué más quieres, Baldomero. Hi ha casos, però, en els que resulta més senzill aconseguir un vehicle que obtenir el permís. Aprovar les proves no és bufar i fer ampolles, si més no per a un grup de persones que, ja sigui la part teòrica o bé la pràctica, no se'n surten. No superen l'examen ni per casualitat, i el que havia de ser un tràmit es converteix en una obsessió... i en un drama

Si el problema és suspendre la part teòrica, la solució és fàcil: estudiar, estudiar i estudiar. No és tan difícil, només cal dedicar-li una mica de temps, interès i atenció. Ara bé, si parlem de l'aspecte pràctic, el de la conducció, la cosa és més complexa. Sobre el paper, la via és completar hores i hores d'entrenament a l'autoescola, si és que t'ho pots permetre econòmicament. Però la realitat és que hi ha casos en els que no hi ha prou amb això. Ja pots passar-te la vida amb l'instructor al seient del copilot que no hi ha manera. Una situació que, al final, degenera en frustració, desesperació i una paràlisi preocupant quan et poses al volant. Vaja, tot allò que no ha de sentir un conductor que surti a la via pública. 

autoescola carnet conduir europa press
Un vehicle d'autoescola en pràctiques / Europa Press

Miguel Frigenti, de 'Sálvame', un negat a l'autoescola

Un cas com aquest és el que s'ha destapat a 'Sálvame': el programa de Jorge Javier Vázquez a Telecinco compta amb un autèntic recordman, un crac en una categoria humiliant. Es tracta de Miguel Frigenti, famós per rebre un cop de puny del fill del difunt torero Jaime Ostos... o per quedar-se clapat en ple directe. Ara també ho és per ser un negat de primera categoria en mobilitat automotriu. Les defenses dels tot terrenys es van inventar per protegir-se de conductors com ell. Mare meva, quin desastre: porta 75 classes però no convenç els examinadors. No està preparat. Dubtem, la veritat, que ho estigui en el futur. Diuen que "el que la sigue la consigue", però és realment necessari? No seria millor passar del tema i dedicar-se a d'altres ocupacions en les que demostris més traça?

Miguel Frigenti duerme en 'Sálvame' Telecinco
Miguel Frigenti clapat a 'Sálvame' / Telecinco

El rècord humiliant de Frigenti amb el carnet de conduir

Que Frigenti es vulgui treure la llicència no respon ni a un impuls juvenil ni a una necessitat peremptòria. No té 18 anys, en té el doble: 36. A més a més viu a Madrid i es mou en transport públic. Vol el cotxe per sentir-se realitzat, per si alguna vegada el necessita... i creiem que per una qüestió d'orgull ferit. Cada vegada més, i més, i més. Ell es vanta de tot plegat: "Llevo más de 75 clases, no se me puede dar todo bien". No cal que ho juris. Es veu que circular per Madrid l'està matant, per això se'n va a  Talavera de la Reina, la seva localitat natal a Toledo, a intentar-ho. Potser allà sona la flauta i no el clàxon dels vehicles amb els que comparteix la via pública. I si no, sempre tindrà l'autoescola dels famosos a Conca, on sembla que els regalen.

Miguel Frigenti carnet conducir Telecinco
Miguel Frigenti explicant el seu drama amb el carnet de conduir / Telecinco

Precaución, amigo conductooooooor... Frigenti al volant. Achtung acthung.