Un dels moments claus del xou negacionista de Miguel Bosé amb Jordi Évole va ser el 'cames ajudeu-me' del cantant quan van intentar que debatés amb un científic. La prepotència i radicalitat del setciències Bosé es va esvair a la velocitat del llamp, fent-se petit, petit, petit. "Es feo lo que estás haciendo, yo no soy un profesional", es queixava. Molta barra la seva, tenint en compte la contundència amb la que s'explicava tres segons abans, oferint una masterclass d'intoxicació i propaganda de la conspiració, basada en "todo lo que he leído en Internet". L'artista serà un exaltat, però no pas estúpid: sabia que en un cara a cara no aguantava ni la salutació del seu rival. Ara bé, girar cua i fugir tampoc va ser una maniobra que el salvés del desastre absolut. No sabríem dir que era pitjor, si el "susto" o "muerte". El que sí sabem és qui era aquest expert amb el que havia de debatre: es tracta epidemiòleg català de l'Institut de Salut Global de Barcelona, i de família molt coneguda: Quique Bassat, fill del publicista i excandidat a la presidència del F.C.Barcelona, Lluís Bassat. En Quique ha parlat per a 'Espejo Público' i ha donat detalls sobre la situació que va viure a 'Lo de Évole'.

Quique Bassat Institut Salut Global Barcelona

Quique Bassat, epidemiòleg / Institut Salut Global Barcelona

Bassat estava preparat per entrar per videoconferència, tot i que la direcció i la producció del programa ja sabien el que passaria: que Bosé es faria enrere. Finalment va ser així, cosa que va estalviar-li una repassada de categoria. En Quique, un cop vist el programa, li tenia més ganes. Especialment per la poca vergonya del personatge, rient i ridiculitzant els milions de morts a tot el món pel coronavirus. "Fue muy insultante para aquellos que han perdido a seres queridos. Reírse de la manera en que lo hizo, de que esta infección no representa un problema importante de salud pública​, se me hizo muy difícil de soportar". El defineix com a un home atrapat al seu deliri, però un home perillós. Per dues raons: per ser famós i per gaudir d'una tribuna pública com la que li va brindar Évole: "Me dejó mal cuerpo que en pleno prime time alguien pudiese exponer tan claramente unos comentarios tan polémicos y que rozan la apología del delito contra la salud pública". Més que un bufó, doncs, frega la criminalitat. I ho fa amb rialles i bravates, per acabar-ho d'adobar.

Quique Bassat en Antena 3

Quique Bassat a 'Espejo Público' / Antena 3

Miguel Bosé gesto loco La Sexta

Miguel Bosé fent gestos exagerats / La Sexta

Potser en Quique té raó, i donar veu a aquesta mena d'incendiaris és un risc que no hauríem d'assumir. Però ben mirat, el programa ha aconseguit posar tothom d'acord: Bosé i les seves barbaritats són irrellevants, per molt de soroll que en facin. Intel·lectual i moralment, són un zero a l'esquerra.