Investit el Molt Honorable president Quim Torra es publicaran molts perfils del polític cridat a governar el país. Però la persona més propera al 131è president no és política, és la seva esposa Carola Miró i Bedós. Té 52 anys i és professora, en excedència, a l'escola privada concertada Thau de Barcelona, un centre escolar catalanista adscrit a la Institució Cultural del CIC. Va ser candidata a diputada a les eleccions del Parlament de l'any 2010 a les llistes de Reagrupament, l'escissió d'ERC comandada per Joan Carretero. Anava la número 80 per Barcelona, de manera testimonial. Quan Quim Torra va haver de marxar a viure per feina a Suïssa com alt càrrec de la multinacional d'assegurances Winterthur, ella va agafar-se l'excedència del Thau per acompanyar-lo al país helvètic, on ara viuen exiliades Anna Gabriel i Marta Rovira.

carola esposa de Quim torra. Carola.net

carolamiro.net

Quan Carola Miró va fer 50 anys els seus éssers estimats li van fer un web, carolamiro.net, que encara es pot consultar. La primera dama té tres anys menys que el seu marit i tres fills amb ell, tots majors d'edat. En l'escrit que Quim Torra li dedica a la seva dona per celebrar mig segle de vida mostra l'amor que sent per la dona amb qui comparteix la vida des de fa 30 anys: "Tenir-te al meu costat, sentir la teva senzillesa i bondat, fan que la vida tingui un altre sentit cada dia. La Carola, en Guillem, l’Helena i tu ompliu la meva vida. Tens la sort de ser estimada per tothom. Però sovint no et diem tot el que t’estimem. Avui toca. T'estimo Carola". Al web també es descobreix que és una gran aficionada al patchwork i acostuma a cosir per relaxar-se.

carola i Quim torra  carola net

carolamiro.net

Es va conèixer estudiant plegats als Jesuites de Sarrià, quan aquest centre ja era mixte als anys 80 i ella hi va anar a estudiar d'adolescent, al batxillerat. Allà hi va conèixer un noi del curs dels grans, el futur president Quim Torra. La primera dama de Catalunya ha recolzat el seu marit en l'acte d'investidura al costat de l'esposa del president Puigdemont, Marcela Topor. La dona del president Torra lluïa un llaç groc al pit.

quim torra i esposa EFE

EFE

Al web commemoratiu pels 50 anys de Carola Miró es citen Cabrils, Suïssa, el Born o el Thau. Diferents llocs del món que han significat emocions per a la dona del president. La pau que emana del text d'aquesta web inspirarà el bon govern: "Passar unes hores a Werd (Suïssa), travessant la passera i sentir com cruixia la fusta, visitant la capella del Monestir, assistir a les oracions de les 12 i contemplar el Rin que tan suau avança cap a Basilea, és una delícia, una serenitat perfecta".