El pròxim diumenge 24 de novembre, la valenciana Melani Garcia, vencedora de La Voz Kids el 2018, representarà Espanya a Eurovisió Júnior amb la cançó de pop líric Marte. Radiotelevisió Espanyola torna al petit festival després de prendre’s un descans de més d’una dècada, quan l’any 2007 va decidir retirar-se ostentant el millor palmarès del certamen: una medalla d’or, dues de plata i una digna quarta posició.

Ara és el torn d’aquesta artista turienca de 12 anys, que podria seguir els passos de María Isabel, qui va guanyar la competició del 2004. Enguany, Melani és una de les preferides a emportar-se el trofeu juntament amb França i Polònia. Abans de marxar cap a Gliwice (Silèsia), on se celebrarà la 17a edició del concurs, la representant espanyola concedeix una entrevista en exclusiva a En Blau on revela alguna pista de la seva actuació.

Què és per tu Eurovisió Júnior?

Un somni.

I en la teva carrera musical?

Crec que m’ajudarà a créixer perquè aprendré moltes coses i gaudiré d’una experiència inoblidable.

Com et sents, musicalment parlant, amb Marte?

El tema em va cridar l’atenció des del primer instant, ja que abasta més de tres octaves. Mai havia provat la barreja de pop amb líric, i considero que ha tingut una bona acollida.

Quin és el missatge principal de la cançó?

Vull denunciar a Europa l’excés de deixalles que trobem en els nostres mars, conscienciar sobre el canvi climàtic i demanar que cuidem el nostre planeta perquè és l’únic que tenim, l’hem de salvar pel nostre futur.

Podries donar-nos alguna pista de com serà la teva actuació?

Sobre el vestuari, puc dir que hem emprat les tres R. Amb unes ampolles reciclades es poden fer teles de cosir. D’aquesta manera, reutilitzant podem reduir el consum de plàstics. És un pas de formiga, però tot suma.          

Què no pot faltar en la teva maleta a Polònia?

El meu osset de peluix Abracitos.

Quines cançons t’agraden més d’aquesta edició?

Sincerament, totes m’agraden perquè cadascuna és ben diferent. No podria pas escollir...

Com duus ser una de les preferides a guanyar enguany?

Doncs hi ha molt de nivell. El més important és divertir-se, fer-ho bé i compartir amb la resta de companys aquesta oportunitat.

Si guanyes el concurs, en quina ciutat t’agradaria que se celebrés el pròxim festival?

Si en algun cas guanyo, guiant-me pel meu cor, m’agradaria que se celebrés a València, la meva terra, tot i que en qualsevol ciutat espanyola seria genial.

T’agradaria participar en uns anys en l’Eurovisió dels adults?

Ara estic vivint el meu somni d’Eurovisió Júnior però, per què no?