La justícia espanyola investiga Mediaset per una denúncia de la família Franco. Alejandro Echevarría, president del grup de comunicació, ha estat citat a declarar aquest dijous, dia 27 d’agost, a les 11:15h, als jutjats de la plaça Castilla de Madrid, per la querella criminal presentada pels nets del dictador. El motiu, haver investigat la fortuna familiar al programa En el punto de mira del canal Cuatro.

luis alfonso borbon feretre franco gtres

Els nets de Franco denuncien Mediaset per injúries al dictador. A la foto, familiars carreguen la mòmia després de l'exhumació al Valle de los Caídos | GTRES

Propietats immobiliàries escampades pel territori espanyol, places de pàrquing al centre de Madrid i alguns pisos de lloguer turístic es troben entre les pertinences de la família Franco. Un patrimoni que podria arribar als 500 milions d’euros i que En el punto de mira va investigar, a l’episodi que es va emetre al juliol del 2018, pel seu origen il·lícit. Segons ha pogut saber el diari Público, els hereus del dictador els acusen d’un delicte d’injúries i calúmnies, titllen el programa de “claro contenido difamatorio y de desprestigio” i rebutgen una recerca que consideren “ausente de fundamento o información neutral, que se sostiene en una artificiosa simulación documental de investigación, carente de objetividad o imparcialidad”. L’espai de Cuatro es defensa i afirma que la documentació que van mostrar als espectadors és real i que la mateixa Fundació Francisco Franco té els papers que ho avalen.

Franco

Cuatro va emetre el reportatge sobre la fortuna dels Franco al juliol del 2018. Ara, un jutge ho investiga | Mediaset

La demanda va ser presentada al maig del 2019 i un jutge la va desestimar, però la família del dictador va recórrer la decisió i l’Audiència Provincial de Madrid es proposa ara jutjar els fets. Excepte Carmen Martínez-Bordiú, els querellants són tots els nets de Franco: Francis Franco, Jaime, Merry, Arancha, José Cristóbal i Maria de la O. Més enllà del grup Mediaset, també hi ha imputats diversos periodistes i col·laboradors que van participar del reportatge. Entre ells hi ha el televisiu Pablo de Miguel i Jimmy Giménez-Arnau, exmarit de Merry Franco, mare de la seva única filla, neta de Francisco Franco i part demandant del cas.