És el súmmum de la mala sort. Una periodista especialitzada en seguretat ciutadana, afers policials i assumptes judicials, demanant ajut a les xarxes per recuperar la seva motocicleta. És el que li ha passat a Mayka Navarro, que compartia aquest molest incident amb els seus 50.000 seguidors a Twitter: "Me podéis echar una mano... Me han robado la moto en Santa Coloma de Gramenet", escrivia la de La Vanguardia, col·laboradora habitual d'El Programa de Ana Rosa, adjuntant una fotografia de la motocicleta en qüestió. Un flamant model de tres rodes, massa llaminer pels lladres, i que passa a engrossir la interminable llista de víctimes d'aquesta mena de furts.

Navarro, molt popular a tota Espanya gràcies a les seves aparicions al matinal de Telecinco, ha rebut immediatament el suport dels seus seguidors. Uns seguidors, això sí, que no desaprofiten cap oportunitat per disparar contra tot allò que soni, olori o tingui pinta de català. Unionistes (i oportunistes) que de bons samaritans que són, han deixat tot el que tenien a les mans per teclejar el nom dels culpables: "Los lazis". Com si això dels robatoris de motos no passés abans de que l'Estat espanyol es dediqués a col·leccionar presos polítics... El reguitzell de bajanades ha estat tan divertit com absurd. 

Sí, tant de bo que la Mayka pugui recuperar aviat la seva motocicleta, tot i que dubtem que les aptituds de Sherlock Holmes dels "benintencionats" seguidors serveixin d'alguna cosa més que remenar el conflicte Catalunya-Espanya. Molt millor sí fa servir els seus contactes dins dels cossos policials, que en té i de molt estrets, com és ben sabut. Això sí, el detall de penjar la foto de la seva xulíssima motocicleta al Passeig de Gràcia (amb una botiga de megaluxe com a escenari) mentre que denuncies que te l'han robat a Santa Coloma de Gramenet potser no hagi fet gaire gràcia a colomencs i colomenques. És només un suggeriment, no pas "cosas de lacis".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat