Aquest dimarts ha tornat per la porta gran una nova edició de Masterchef. El programa culinari de TVE ha iniciat la segona temporada de la seva versió celebrity, amb famoses cares televisives com a concursants.

Silvia Abril, José Corbacho, Carlos Baute, Anabel Alonso, Edu Soto o Juan Betancourt van protagonitzar els moments més divertits, tot i que  els jutges van qualificar aquesta inauguració dels fogons com l'estrena "més caòtica" de totes.

Eva González va donar el tret de sortida d'un programa que va començar amb la introducció dels 12 concursants. Unes primeres paraules en què es van deixar anar els primers titulars, com el model cubà Juan Betancourt assegurant que aprofitaria que se li donen bé les dones per conquistar Samantha Vállejo-Nájera, tenint un dels jutges del seu costat. I és que no va trigar ni 10 minuts en preguntar-li si estava solter.

Aviat va arribar la primera prova. Els concursants es trobaven amb una caixa misteriosa amb un xumet dins, havent de preparar dues farinetes. Els jutges en aquesta ocasió van ser uns nadons que no van tenir cap vergonya en rebutjar segons quins plats. 

L'actriu Patricia Montero i José Corbacho es van convertir en els finalistes de la prova, delectant els petits comensals amb les seves propostes. El jurat finalment va escollir l'humorista com a guanyador, tenint l'oportunitat de donar els 4.000€ de premi a l'ONG amb la qual va adoptar el seu fill.

Així, tots dos es van convertir en els capitans dels equips en la segona prova. Els aspirants van viatjar fins a Fuerteventura per sotmetre's al primer gran repte: donar de menjar a 80 persones del món del kitesurf. 

Amb Patricia com a capitana de l'equip blau, van haver de fer una barbacoa de peix; davant la de carn que va fer l'equip vermell de Corbacho. La mala organització era evident, i els resultats gens satisfactoris. Amb tota la cuina bruta, i l'estrès i el patiment com a sentiments predominants, els jutges van haver d'ajudar-los a tirar endavant una prova caòtica i desastrosa.

Anabel Alonso va ser una de les protagonistes, en no acabar cap de les tasques encarregades i treient els membres del seu equip de polleguera amb els seus crits. Tot un despropòsit que no va ajudar a millorar els plats.

El resultat no va convèncer pas als convidats, però encara menys als jutges. Jordi Cruz, Pepe i Samantha coincidien en què havien d'esbroncar tots els concursants davant d'aquest desastre. Donant-los els davantals negres per enviar-los directament a la prova d'eliminació, només es van salvar Silvia Abril i Edu Soto, que van demostrar seny davant tal bogeria.

A l'última i definitiva prova els concursants es jugaven continuar o no en el concurs. I el repte va ser cuinar un plat de peix. Els moments divertits no van faltar, com tampoc alguns talls en els concursants. I del peix, a fer unes postres. El plat de Corbacho va tornar a ser el més aplaudit, no com el de la col·laboradora d'El Intermedio, Usun Yoon, que es va convertir en la primera expulsada del concurs.

L'estrena no va oferir uns apetitosos plats, i els concursants van patir de valent davant les crítiques dels jutges; però l'humor va estar ben present des d'un principi. 

El programa va competir directament amb la primera gala de Gran Hermano, aconseguint el programa culinari el 15,5% de l'audiència davant el 13,7% de Telecinco. Com aniran les següents entregues?