La pandèmia va camí d'acabar-se però segueixen patint els sectors més perjudicats: l'oci nocturn i en particular els actors. Mica en mica es reobren teatres però el sector està convalescent. A Catalunya hi ha actrius, com Mercè Martínez, que van haver de reinventar-se i posar-se a treballar en una empresa de components electrònics. I hi ha actors que han fet un SOS públic a les xarxes buscant feina cas de Josep Linuesa o de Martí Peraferrer, el famós Sàhara d'El cor de la ciutat. EN Blau va difondre el seu tuit desesperat: "M'ajudeu, necessito treballar i pagar factures".

marti peraferrer al tn

Martí Peraferrer, TV3

Josep Cuní el va entrevistar l'endemà que EN Blau difongués l'essa o essa de l'actor de 55 anys. No demana almoina sinó que els espectadors vagin a veure el monòleg que interpreta a casa seva al Barri Vell de Girona. És taquilla inversa, és a dir, l'espectador decideix  un cop acaba la funció quant vol pagar. Només hi caben cinc cadires per representació. "Teatre al menjador" representa La vida secreta de Tenesse Williams. 

peraferrer casa seva tv3

tenesse wiliams

Martí Peraferrer al menjador de casa seva, TV3

A SER Catalunya (103.5), l'actor confessa els seus problemes econòmics. Martí Perafarrer: "Ha arribat aquest punt que després de passar pels grans escenaris he acabat fent teatre al menjador de casa. La meva carrera és a la inversa, vaig començar amb grans directors Flotats, Romea... i he acabat a l'essència del teatre, amb el públic a un pam del nas. En aquest moment que la gent de la Cultura vivim en decadència, de fugida endavant, de forma tràgica i dramàtica, els que vulguin venir que entrin a les meves xarxes socials". Els rep amb una estelada a la porta:

marti peraferrer TV3

lavabo marti peraferrer tv3

El camerino són al lavabo i el rebedor, TV3

L'entrevista té moments reivindicatius: "No soc el millor actor de Catalunya però tampoc el pitjor. Classe mitjana. Vivim moments complicats i jo visc a comarques, a Girona. Deixo l'engranatge de Barcelona i és complicat. No em fa vergonya dir que em costa arribar a final de mes i que l'amo del pis el tinc emprenyat. Tinc 55 anys i a Catalunya no es reconeix la gent que fa coses. Jo no puc presentar-me a dirigir el Teatre Municipal de Girona perquè no tinc cap carrera. No tinc titulació superior. Passa per davant un nano que té el títol en Gestió cultural. Em preocupen els propers 20, 30 anys que vull fer d'actor perquè tinc un bagatge. Falta respecte als nostres artistes... Som un país ingrat".

marti tv3

L'actor rep els espectadors a casa, TV3

Meravellosa anècdota el dia que van anar els Mossos a casa i va haver d'interrompre l'obra: "Un dia em vaig animar més del compte i ho devia fer tan bé que un turista del pis de dalt, d'un pis turístic va trucar la policia perquè en un moment de l'obra el meu personatge crida. Es van presentar 3 mossos d'esquadra dient 'policia'. Van avisar-los que 'un tio cridava'. Es van quedar molt fomuts de fotre enlaire una obra de teatre. Es van disculpar i van passar vergonya". Un bon actor i una opció de microteatre que cal tenir en compte. Per apuntar-s'hi clicar aquí.