Els concursos de bellesa viuen una realitat paral·lela a la raó de ser que en teoria tenen. Els certàmens on es passegen dones de tot el món en biquini, amb una banda creuada, davant un jurat, no poden ser més tronats i anacrònics. Però encara se'n fan. Però a l'hora que s'exhibeixen perquè un grup reduït de persones determini si són mereixedores de ser les més guapes o no, de saber qui s'emporta el premi a Miss Simpatia, Miss Sonrisa Perfecta, Miss Fotogenia o Miss Qualsevol Xorrada Que Ens Vingui Al Cap, hi ha un interès malaltís en saber com d'intel·ligents són i quina cultura tenen. El paradigma d'això el trobem en un Miss España de fa uns quants anys, quan una esforçada Miss Melilla intentava respondre sense sortir-se'n a la pregunta que li va fer un membre rus del jurat: "¿Qué sabes de mi país?".

"Un país donde vive gente maravillosa, que ha habido en el tema de política algunos cambios". És estrany que les agències de viatges no posessin aquesta frase com a reclam sota una foto del Kremlin o del museu de l'Hermitage de San Petersburg. Ara, qui ha hagut de fer de concursant de Pasapalabra a l'hora que desfilava en un concurs de bellesa ha estat la parella de Kiko Matamoros, Marta López

marta lopez

@martalopezalamo

Aquest diumenge ha estat a punt de guanyar el certamen de Miss World Spain 2019. La participant de Jaen va quedar a les portes. A López, com a la resta, li van fer una d'aquelles preguntes marca de la casa: “Si pudiera encontrar una cura para una enfermedad, ¿cuál sería?”. La tensió del moment va fer que no pensés en cap malaltia de les que malauradament s'emporten moltes vides cada dia, i en canvi, va optar per una resposta més estranya que va descol·locar el jurat: “Si tuviera que elegir una enfermedad sería el mal. Que es una enfermedad que está presente a lo largo de la historia”.

marta lopez2

@chance

Si el ser humano no tiene la capacidad de expresar su bondad como quisiera… Es la parte negativa de la sociedad”, va continuar la Miss. "El mal es la enfermedad que el progreso trae y está en nuestras manos curar esa maldad con la bondad”. No se li pot negar originalitat a la concursant. Però no li augurem molt de futur a Telecinco tenint aquesta filosofia de vida. No li va servir, però, per guanyar, ja que el guardó se'l va endur una altra andalusa, María del Mar Aguilera, Miss World Córdoba.