La factoria catalana de top models internacionals va viure grans moments a la dècada dels 90 i els 2000. Judit Mascó, Martina Klein i Esther Cañadas, nascuda a Albacete però criada a Barcelona des de petita, van assolir fama a nivells superiors. Treballaven a les passarel·les més prestigioses, protagonitzaven les campanyes més potents, les marques no deixaven de picar la porta... Una professió esgotadora en aquest nivell d'excel·lència, i que té data de caducitat: quan les protagonistes decideixen deixar aquell ritme frenètic i centrar-se en àrees més concretes, o intentar provar noves vies professionals, o senzillament es fan a un costat perquè no poden més. Que no vol dir, però, que no treballin enlloc. Tot el contrari: En el cas de Cañadas, de 45 anys, tot i els anys difícils per una malaltia, va desfilar a Berlín 2020 o al Pronovias, a Barcelona, el 2022. 

Parlem exclusivament de l'Esther per recordar els seus matrimonis fugaços, dos de ben famosos. L'últim va ser amb el motorista Sete Gibernau, però segurament el que recorden els fans més fans és el de Mark Vanderloo. Un holandès guapíssim i top model, com ella. Triomfaven en la mateixa època, en la vida professional i personal: tres anys festejant. Ja casats la cosa no funcionava tant: només van estar-ne 1, com amb el pilot català. El 2000 se separaven, una notícia impactant en aquella època. Formaven una parella d'enorme bellesa, despertaven passions ben enceses. S'havia acabat. Una pena. 

Mark Vanderloo rapado y Esther Cañadas Instagram
Mark Vanderloo i Esther Cañadas / Instagram
Mark Vanderloo y Esther Cañadas Twitter
Mark Vanderloo i Esther Cañadas / Twitter

Esther Cañadas té 45 anys i una nena

L'Esther, qui és mare d'una nena de 8 anys que és diu Galia Santina, ha estat sempre una dona amb misteri al seu voltant. Ella ha protegit la seva intimitat de forma abnegada i els resultats són evidents. Tot i que tampoc ha estat aliena als comentaris per l'efecte de les operacions d'estètica amb resultats confusos. És cert que els dos últims anys l'hem vist a Eivissa radiant al mar, acompanyada per la filla (i abans, un nòvio). Feien goig. I en quant a Mark Vanderloo, que ara té 54 anys, li vam perdre una mica més la pista per raons òbvies. Però aquella cara era impossible d'oblidar, i ha estat en un racó de la memòria col·lectiva de moltes generacions. Sempre que sabem d'ell, ens alegrem i ens desperta la curiositat.

Esther Cañadas Pronovias Barcelona 2022 GTRES
Esther Cañadas desfilant a Pronovias Barcelona 2022 / GTRES

La vida actual de Mark Vanderloo i la seva cara als 54 anys

No li ha anat malament, es va casar amb la model i empresària Robine Van der Meer el 2011, amb la que tenia dos fills, Emma Paula i Mark. El petit segueix les passes del pare i va protagonitzar una entrevista de gran potència visual al suplement Icon, precisament qui organitzava un sarao a Madrid la passada nit. Allà l'holandès era un convidat d'honor, faltaria més. El reportatge era espectacular, però al natural i sense tanta post producció i il·luminació també ens quedem parats. És mirar la seva actual cara i evocar una multitud de records, tots fluint a la ment. Cada arruga del seu rostre és una injecció d'informació que els sentits no poden processar del tot.

MARK VANDERLOO, REPORTATGE AMB EL SEU FILL MARK EL 2022: 

Mark Vanderloo y Mark hijo ICON
Mark Vanderloo i Mark fill / ICON

MARKA VANDERLOO AL NATURAL EL 2022:

Mark Vanderloo 2022 GTRES
Mark Vanderloo aquest 2022 / GTRES
Mark Vanderloo cara 2022 GTRES
Mark Vanderloo el 2022 / GTRES

El que és guapo, és guapo. Que no vol dir que no sigui diferent, és clar.