Ada Colau podria tornar a ser escollida alcaldessa de Barcelona el proper dissabte. Si els desitjos de l’unionisme es fan realitat, el pacte amb Manuel Valls tirarà endavant i els seus regidors votaran amb els comuns i el PSC per nomenar-la. Però l’entesa de Colau amb l’espanyolisme per evitar que Ernest Maragall sigui el nou alcalde de la ciutat amenacen de trencar els ponts de diàleg entre el seu partit i l’independentisme. Entre les files dels sobiranistes d’esquerres, l’emprenyament amb Colau és immens i alguns indepes mediàtics com en Joel Joan o en Màrius Serra reaccionen amb enuig davant de les intencions de l’alcaldessa.

alcaldessa Ada Colau comuns valoració eleccions - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

marius serra acn 2

ACN

El popular escriptor s’ha fet ressò, a les xarxes socials, d’un article del digital francès ‘Mediapart’ que titula: “A Barcelona, l’alcaldessa sortint Ada Colau no rebutja pas el suport de Manuel Valls”. A França, l’exprimer ministre és el polític més mal valorat de tot el país: el 54% dels ciutadans el detesten. A les Gàl·lies ja saben de quin peu calça el soci de Ciutadans i per això a molts francesos els causa sorpresa saber que Colau està disposada a pactar-hi. Més encara, recordant el seu passat al capdavant del moviment 15-M, també conegut com a “moviment dels indignats”. Una expressió amb la qual un dels seguidors francòfons d’en Màrius fa el següent joc de paraules: “De l’Indignée a l’indigne”.

marius serra twitter

@mariusserra

Màrius Serra en fa la traducció al català i recorda el que separa els mots “indigna” i “indignada”: Ada. El nom de l’alcaldessa, que després de tastar quatre anys de poder sembla que ja ha oblidat allò de la “nova política”.