Queda tot just una setmana perquè a la cadira de l'Ajuntament de Barcelona s'hi assegui el nou inquilí. El nou, o una vella coneguda. Ada Colau vol ser reelegida en detriment d'Ernest Maragall i en això està: obtenint el beneplàcit gairebé unànime del plenari de Barcelona en Comú per presentar la seva candidatura a la investidura, però obviant els avals en forma de vots regalats de la candidatura de Manuel Valls.

colau votacio comuns marina fernandez

Marina Fernández

Colau està evidenciant que la política no té memòria, per si alguna vegada algú s'ho havia cregut. Ara el que toca, deu pensar, és evitar a tota costa que governi un indepe i continuar ella al capdavant, tot i que no fa gaire opinés del seu futur soci que "este señor y yo representamos dos modelos opuestos de ciudad", entre d'altres coses.

colau valls salvados

La Sexta

De defensar l'equidistància a capa i espasa a acceptar pactes 'estranys' per conservar l'alcaldia. Tot s'hi val. Durant aquests dies, són molts els que s'han pronunciat sobre la candidata i els seus nous amiguis, Collboni i sobretot Manuel Valls. Que si pacte contranatura, que si acord Frankenstein... Però possiblement qui més rotund ha estat a l'hora de titllar Colau amb paraules contundents ha estat l'actor, director i promotor cultural Joel JoanEl crack, que no s'ha amagat els darrers temps de donar suport a la proposta de Jordi Graupera de cara a la ciutat de Barcelona, sovint s'ha pronunciat sobre el que està passant o el que està a punt de passar. De vegades, amb ironia, com quan ha dit que es deixi pactar tranquil·lament Colau i Valls argumentant que això li provocarà una forta erosió política: "Deixeu que pacti amb el diable i que s'autodestrueixi per sempre més".

joel joan acn

ACN

Joan reparteix a tort i a dret. ERC també ha patit sovint els seus comentaris i no se'n lliura, però en el cas de Colau, per si no havia quedat prou clar, ara ha fet una piulada demolidora. Saben allò de clar i català? Doncs això. Sense embuts, ha definit el que fa Colau amb una frase molt nostrada i impactant: