Més de 200 milions de persones veuran aquest dissabte al vespre el Festival d'Eurovisió. I una de les cares que més vegades veuran els espectadors serà la d'un dels quatre presentadors de la gala, Assi Azar, qui apareix a la dreta de la següent imatge, somrient.

assi azar

@assiazar

"Si m'haguessis dit quan era jove que podria estar amb el meu marit a Israel, amb el nostre matrimoni reconegut, t'hauria dit que 'impossible'". Són declaracions d'Azar a la revista Attitude. Fa 14 anys, l'any 2005, quan presentava un programa infantil, s'acabava d'enamorar d'un noi i va voler-ho dir públicament: "No volia mentir, era el model a seguir per molts nens". També ho va dir a casa, i els pares li van dir que havia d'anar al metge. Afortunadament, amb el pas del temps el pare el va acceptar i fins i tot va fer un discurs emocionat quan Assi es va casar, anys després.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A year ago, we both said yes! Happy 1st aniversari @assiazar. Love is love!

A post shared by Albert Escola Benet 😘 (@albertescola) on

Amb qui? Amb un arquitecte català, Albert Escolà. El mateix Azar posava sobre la pista en la semifinal de dimarts, quan ell mateix parlava del seu marit, que era català com Miki Núñez, quan entrevistaven l'intèrpret de La venda. Escolà i Azar es van conèixer fa set anys a Barcelona i anys després acabaria casant-se i comprant-se una casa a Israel, on acabaria vivint amb la seva parella. Però ben aviat va veure que Tel Aviv és una ciutat molt tolerant i oberta a la comunitat gai i que Azar era un personatge molt estimat al país que l'ha acabat acollint. "A mí que me digan en España lo que quieran de Israel pero como gay te puedo decir que aquí en Tel Aviv sí puedo pasear cogido de la mano con mi marido y con el carnet de identidad que registra que estamos casados", va confessar al diari El Mundo en una entrevista.

presentador eurovisio i marit

Graduat en la UPC de Barcelona, Escolà ha participat en diferents projectes com el del Museu del Barça, i després de cinc anys a Tel Aviv, dirigeix l'empresa ESAI dedicada a l'arquitectura, disseny i innovació. Això pel que fa a la vessant professional, perquè en la vessant sentimental, a banda de l'amor pel seu marit Assi, Escolà també sent molt els colors de Catalunya. El passat 24 de setembre del 2017, Escolà publicava una fotografia sota una gran estelada, escrivint el missatge: "Un dia preciós a la meva ciutat. Capítol 3", acompanyant-lo dels hashtags #independència, #1d'octubre, #Catalunya i #votarem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A beautiful day in my city. Chapt.3 #independence #1October #catalonia #votarem

A post shared by Albert Escola Benet 😘 (@albertescola) on

Amb la ferma intenció de tenir fills en un futur, de moment, però, aquest dissabte els ulls de tots dos estaran en l'eurovisiva gala. Per cert, el marit d'Escolà, Azar, que s'ha convertit en un model a seguir en el seu país, continua lluitant per donar visibilitat al col·lectiu LGTBI. De fet, ja ha avisat que donarà part del seu sou com a presentador de la gala d'Eurovisió a la organització Israel Gay Youth.