Han passat 21 anys des que un format televisiu revolucionés per sempre més els programes de la petita pantalla a l'Estat espanyol. Aquell any naixia 'Gran Hermano' , l'adaptació del famosíssim 'Big Brother', el primer reality show. Telecinco ha espremut aquest producte fins a la última gota. De fet està tan gastat que la gran preocupació de la cadena és com fer-ho atractiu per a l'audiència, com estem veient a 'Secret Story'. Acabat o no, el que cada vegada queda més clar és que les edicions amb concursants anònims han mort, especialment després de l'episodi de violació de Carlota Prado a 'GH Revolution' el 2017.

Aquella primera fornada de concursants que exposaven la seva vida les 24 hores del dia en una casa plena de càmeres a Guadalix de la Sierra, a Madrid, es van convertir en famosos de primera a velocitat de vertigen. Sí, és cert que uns molt més que d'altres: en especial el guanyador, Ismael Beiro, però també es va parlar molt de María José Galera, de Jorge Berrocal o Ania Iglesias. D'altres van viure el fenomen de la popularitat com a una exhalació: quan van aturar-se a mirar al seu voltant, ningú els parava atenció. I van començar els problemes, els reals, els que no tenien res a veure amb 'la vida en directo', el lema del programa de Mercedes Milá.

Mercedes Milá en Gran Hermano Telecinco GTRES

Mercedes Milá és la presentadora més carismàtica de la història de 'Gran Hermano' / GTRES

Una d'elles és Marina Díez, una dona que un cop acabada l'aventura va desaparèixer del món de la tele. La seva vida va canviar radicalment: per exemple, va entrar casada i es va separar en tornar a la seva rutina. Va deixar Madrid, la seva ciutat d'origen, per instal·lar-se a Benidorm. El cas és que només l'hem vista en platós en comptades ocasions per, malauradament, explicar penúries i drames personals. Per exemple, el 2012 visitava el 'Qué tiempo tan feliz' de María Teresa Campos per explicar que estava arruïnada i que ningú li oferia cap feina amb la que poder sobreviure. O l'any passat, 2020, quan durant la pitjor part de la pandèmia i amb motiu de l'aniversari del reality explicava els seus problemes de salut: "Hace un año me operaron de cuatro bypass coronarios y desde entonces la vida la veo de otra manera muy diferente: ¡Vivir es maravilloso!", deia. Però la meravella no era pas tan alegre.

Marina Díez GH Telecinco

Marina Díez va explicar els seus drames econòmics el 2012 a María Teresa Campos / Telecinco

La Marina ha tornat a rebre un cop duríssim: la setmana passada la van desnonar del bar que tenia en un centre per a la tercera edat a Badia Gran, a Llucmajor, Mallorca. L'ajuntament de la localitat la va comminar a abandonar el negoci, després que el ple del consistori prengués la mesura, segons ella, per les pressions de la directiva del centre. No tenien sintonia, per dir-ho de manera elegant. "Para sacarme del local optaron por romper el convenio que tenían con el Ajuntament argumentando que debido a la Covid-19 se necesitaba el espacio para usos educativos", llegim a Jaleos. Díez ha posat el cas en mans dels seus advocats, però per evitar més problemes ha tornat les claus del local, quedant-se sense res. Ara li espera la batalla judicial, una pàgina negra més en la seva vida. 

Marina Díez GH1 Telecinco

Marina Díez, abans i després de passar per 'Gran Hermano' / Telecinco

Sempre recordarem 'Gran Hermano' com aquell gran ull que vigilava els moviments dels habitants de la casa. En el cas de la Marina, però, sembla que era un ull borni: no es pot tenir més mala sort.