La Casa Reial està de dol. La reina Letícia ha perdut l'àvia, la locutora Menchu Álvarez del Valle, morta als 93 anys d'edat al seu domicili de Sardéu, al costat de la localitat asturiana de Ribadesella. La consort estava molt unida a la veterana comunicadora, però ser la favorita de la neta no va evitar un gest molt lleig: no anar al seu enterrament. Ni ella, ni les besnétes Elionor ni Sofia, ni evidentment el rei Felip, fent de Willy Fog a la presa de possessió del nou president del Perú, Pedro Castillo (qui el va humiliar in situ, per cert).

Segons la versió de la premsa cortesana, Letícia no volia muntar un espectacle a les exèquies de la Menchu, infestant l'indret de guardaespatlles. Un comportament que ens permet intuir una certesa: Ortiz ha desterrat del seu vocabulari paraules com "discreció" o "sensibilitat". Si fa això amb els seus éssers més estimats, que no farà per la resta de mortals i "súbdits". 

Letizia Leonor y Menchu Álvarez del Valle GTRES

Letícia, Elionor i Menchu Álvarez del Valle / GTRES

El traspàs de la senyora Álvarez del Valle ha atret a aus de carronya mediàtica. Bé, a la reina de totes elles. Eduardo Inda i el seu 'Ok Diari' van aprofitar l'avinentesa per publicar la seva enèsima exclusiva, pudenta i tramposa. Una entrevista gravada amb càmera oculta en un bar, venuda com "la única con la abuela de la Reina". Les seves paraules feien que Inda és fongués com un tros de xocolata enmig del desert. Primer va ser un "Le espeté a Felipe: ¿Por qué recibiste al gilipollas del ‘Coletas’ si iba en mangas de camisa?", i ara la segona tanda: "Abascal me gusta y lo único que nos va a salvar es VOX". Èxtasi fatxa, vaja. Letícia i la seva nissaga, retratades: de vendre's com "republicana" abans de conèixer l'hereu Felip, a a la lloa neofranquista i ultra. 

entrevista Menchu Álvarez del Valle Santiago Abascal Ok Diario

entrevista a Menchu Álvarez del Valle, àvia de la reina Letícia, lloant Santiago Abascal / Ok Diario

Les paraules de la Menchu han estat tractades en diversos mitjans de comunicació i entreteniment. Per exemple, 'Sálvame'. Una de les seves estrelles, María Patiño, les troba fantàstiques, un exemple de llibertat saníssim. Ha ensenyat la poteta del tot: ja li havíem vist el llautó, però això és exhibicionisme sense complexos: "Alabo, defiendo la libertad en privado y en público de las personas. Menchu defiende a la mujer, a la institución y al líder que le de la gana. El problema es la utilización de sus ideales". La xarxa, atònita, la posa a parir: "tolerancia cero al fascismo", "pelota".

tuit María Patiño Menchu Ok Diario Twitter

María Patiño mueca Telecinco

María Patiño fent ganyotes / Telecinco

respuestas a Patiño Tw

respuestas a Patiño 2 Tw

respuestas a Patiño 3 Tw

respuestas a Patiño 4 Tw

Crítiques a María Patiño / Twitter

Abascal EFE

Santiago Abascal / EFE

letizia GTRES

Reina Letícia / GTRES

'Sálvame' és, segons Jorge Javier Vázquez, refugi de "rojos y maricones". Hauran de passar llista novament, perquè els simpatitzants de VOX s'estan reproduint com 'Els Gremlins'.