O amb ella, o contra ella. No hi ha terme mitjà a Telecinco amb el cas Rocío Carrasco. Posar en dubte el més mínim aspecte del seu testimoni és perillós: que et fiquin al sac de col·lectius masclistes i ultres. O com diu Carlota Corredera, dels "negacionistas". Amb aquella alegria. Que Antonio David Flores és un ésser molt poc recomanable és un fet indiscutible. Però si goses dir que Carrasco no ha actuat bé amb els seus fills, o que ara és ella la que els està utilitzant a televisió, aleshores has begut oli. També si desconfies de Fidel Albiac, al que 'Sálvame' va camí de canonitzar. Les represàlies per anar a contracorrent són ben sabudes: esbroncades públiques, assenyalaments i fins i tot, menys feina als programes d'Óscar Cornejo. Un clima complicat per a exercir lliurement la professió periodística (del cor, sí), i que provoca situacions que no passen desapercebudes. Com el que li ha passat a María Patiño, fins ara crítica amb Rocío i Fidel. 

Carlota Corredera Telecinco

Carlota Corredera / Telecinco

María Patiño y Rocío Carrasco, Telecinco

María Patiño i Rocío Carrasco / Telecinco

Patiño s'ha enfrontat a tots dos, directa i indirectament. La més recordada, la topada durant l'entrevista en plató de la protagonista, i en la que va participar Albiac, amb el que va tenir conflictes judicials. Aquella intervenció li va provocar un munt d'atacs, malgrat que mai no es va fer enrere. Per això molts li han col·locat el cartellet del bàndol dels dolents de la pel·lícula, i d'allà no la treuen. No ho feia pas per interessos personals, si no per la seva experiència vital i professional. Precisament el que l'ha commogut en sentir el relat de Rociíto parlant de com va deixar que el fill David Flores es quedés amb el seu pare, malgrat les seves circumstàncies. Patiño ha lloat la mare en deixar-lo anar i no provocar un drama més gran a una persona amb capacitats especials: "me ha calado. Ha puesto a su hijo por encima de todo, de ella misma, de sus necesidades, de su imagen pública y eso es la esencia de ser madre". Un gir radical respecte al discurs habitual, i que ha provocat l'ovació dels companys de programa. Una ovació, per cert, que sonava a "te perdonamos, vuelves al redil".

Clica a la imatge per sentir les paraules de Patiño i el que passa a continuació:

María Patiño Rocío Carrasco Telecinco

María Patiño es creu Rocío Carrasco / Telecinco

Rocío Carrasco enfadada Telecinco

Rocío Carrasco / Telecinco

David Flores GTRES

David Flores / GTRES

La periodista fa funambulisme cada tarda a Telecinco. Ara sembla segura perquè té la xarxa sota els peus. Però qualsevol "errada" pot fer que s'estavelli. I una d'aquestes vegades potser és la definitiva. Té molt a perdre: no només la cadira de 'Sálvame', també la seva posició com a presentadora del 'Deluxe' o 'Socialité'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat