Nova mostra de guerra bruta informativa contra Catalunya. Ja són... ho sentim, la màquina ha dit prou. S'ha fos. Massa feina per a només un senzill aparell. Ara bé, a la redacció del diari La Razón de Paco Marhuenda tot funciona a les mil meravelles. Tenen l'artilleria sempre a punt contra el seu blanc favorit. I fan veritables exercicis de funambulisme i pirotècnia periodística per no perdre ni una bala, ni que sigui d'escopeta de fira de poble. El numeret de circ de quarta es resumeix així: "Médicos catalanes, los que más trastornos mentales tienen". És el titular gens innocent de la factoria de Marhuenda i companyia, que entre broma i broma, ja se sap. A la jugular, que entre el fandom unionista més tronat, aquestes excrescències informatives provoquen una excitació incomparable. 

Paco Marhuenda Pablo Casado Europa Press

Paco Marhuenda Pablo Casado Europa Press

És l'esbiaixat resum del diari sobre un informe sobre salut mental i addicions al col·lectiu dels professionals de la salut, i que situa Catalunya al capdavant de la llista de malalts segons el Programa d'Atenció Integral al Metge Malalt. Dades, estadístiques, un rànquing del que només els interessa la xifra i la procedència. Fa uns quants anys, o avui en dia a qualsevol mitjà de comunicació responsable, el titular seria un altre. Molt més neutre, informatiu. Sense la mala bava que transmet el terme Catalunya a La Razón. La indignitat del titular ha fet esclatar Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, que ha exigit una disculpa i una rectificació. Molt més contundent i irònic ha estat Toni Soler, però, amb un missatge del que se'n parla molt aquests dies: "Prensa espanyola, manipuladora". 

Toni Soler TV3 

Toni Soler TV3

La catalanofòbia d'un català al servei de la causa unionista. La millor eina per a la divisió, la fractura i la intoxicació. I una manca de respecte cap als malalts al sector, ja siguin catalans, espanyols o finlandesos. Que l'importa a Marhuenda. Ell té una única missió. Se'n pot anar a dormir tranquil (o al plató de La Sexta).