Havia de passar. En plenes festes de Nadal, Catalunya viu una epidèmia de malalties respiratòries, amb un repunt acusat dels casos de grip i covid que han tensat la capacitat dels centres sanitaris. Gairebé tothom està patint com a mínim un refredat d'aquells de quedar-se a casa, sofà i manta i veure 3Cat. La nova plataforma audiovisual en català de l'antiga TV3 es promociona amb habilitat: un VIP de la cadena ha caigut víctima dels virus que campen per Catalunya. I què fa? promocionar el 3Cat, queda't a casa i mira TV3 a la carta. És l'aparentment indestructible Marc Ribas. En el seu cas és notícia perquè totes les temporades de Joc de cartes ja són disponibles a un sol clic. I sí, Marc és humà. Sota aquest aspecte d'home fort i sa també hi ha un malalt en potència. Ja té 48 anys, tot i que no ho sembla. Com és Marc Ribas amb cara de malalt? doncs així:

Marc ribas malalt
Marc Ribas malalt

Escabellat, amb mocs, veu nasal i bosses sota els ulls, pàl·lid i fluix. Aquest és el Marc Ribas amb virus. En el vídeo s'explica ell mateix: "Bon any però jo no puc sortir de casa. Estic amb un engostipat que no sé com dir-ho. Però per sort ara al 3Cat puc reveure i puc reviure tots els capítols de Joc de cartes. Però tots, eh? Uf... puc estar molts dies malalt". A Instagram tothom el plany i li reconeix que ha estat com ell: "Reconforta veure a més gent encostipada així, ens donem suport😂A casa ningú hem caigut encara 😁Millora,t, jo refredada I amb sinusitis que també m,afecte als ulls !!! 🤧🤧🤧🤧 Per que no es pot veure el programa fora de Catalunya? Qui viu al estranger no pot veure-ho🙁 aqui esquivant virus, pero hi direm fluixet 🤞🏻🤞🏻". Vídeo:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

Ribas amb la grip , Ig
Ribas amb la grip , Ig

Ribas és un home casat, amb fills, que sovinteja la Costa Brava a poblets com Tossa de Mar on passeja. Té 48 anys i molta vida. Una part del seu passat va ser com a aficionat al culturisme, no s'hi dedicava professionalment però sí que competia i era bo, va arribar a quedar cinquè en un campionat de Catalunya. Una foto seva en slips, sense barba i ple d'oli corporal, bronzejat i híper musculat  ha acabat emetent-se al TV3. Li van recordar i realment està irreconeixible. És ell, fa 20 anys, en tenia 26:

Marc Ribas fa 20 anys TV3

Marc Ribas fa 20 anys TV3

Marc Ribas: "Això és el 2002, aquest era jo, una mica caramel·litzat. Sí soc jo, era jovenet i tendre. Soc culturista però no professional. Era amateur. Això era un Campionat de Catalunya". Hi ha més fotos seves, com quan va ser porter de discoteca a la Zona Hermètica de Sabadell. Sembla una foto de quinqui pero era i és bon noi, tenia 21 anys i amenaçava amb el puny fent acting. Marc Ribas confessava: "Una nena bé sí que  hauria sobreviscut a la Zona Hermètica, la foto és de quan vaig fer de seguretat a un local del centre de Sabadell. A l'última època de la Zona Hermètica nosaltres ja no hi anàvem, quan sortia a Callejeros i programes així".

Marc Ribas TV3 amb 21 anys

Marc Ribas TV3 amb 21 anys

Ribas guanya amb el temps però no és tan invencible com sembla. Un virus l'ha confinat a casa. Que es recuperi, com mitja Catalunya.