'Joc de cartes' va tornar dimecres passat a la graella de TV3. El programa més vist de la televisió catalana va estrenar la seva sisena temporada i ho va fer amb importants canvis. Aquesta nova edició compta amb tretze lliuraments, tanmateix, la que es va emetre aquesta setmana no correspon al primer lliurament gravat. Els espectadors del concurs de cuina van presenciar un espectacle inigualable, on la tensió va ser present en tot moment. No es recorda un programa igual, només en l'edició estiu d'aquest any uns concursants no van arribar a presentar-se en la confrontació després d'haver fet el ridícul al seu propi restaurant. Van vendre fum amb el dinar, però en aquesta ocasió un concursant ha enganyat al programa.

L'espai presentat per Marc Ribas compta totes les setmanes amb quatre xefs de quatre restaurants diferents, agrupats per una modalitat. Igual que succeeix en programes com 'MasterChef', on s'obliga que els concursants anònims no tinguin cap títol ni experiència com a cuiners, a 'Joc de Cartes' es demana que tots els participants siguin xefs. En aquest primer programa un dels quatre a trencat la norma.

Joc de cartes
Joc de cartes

La primera missió de la nova temporada de 'Joc de cartes' va ser trobar el millor xef jove del Vallès Occidental. Per a això van comptar amb la presència dels xefs dels restaurants Can Mauri, El Cargol Daurat, Kisamba i Can Sidro, ubicats entre Polinyà, Terrassa i Palau-solità i Plegamans.

El primer repte per als cuiners es va descobrir al restaurant Can Mauri, on Álex Ruano va haver de trobar la fórmula d'oferir un menú complet per a Víctor Pajares, cuiner de 'El Cargol Daurat', a causa de les seves al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, una d'elles la lactosa. Els cuiners els va complicar la vida a les postres.

Álex Ruano és qui millor satisfacció va produir a Víctor i a la resta de comensals, fins i tot a Marc Ribas, que va premiar un dels plats del restaurant. La resta van tenir prou temps per adaptar la carta a les al·lèrgies del seu company, però tant Cristina com Sergio van fallar en la seva comesa.

Sergio Cobadela enganya a 'Joc de cartes'

Sergio Cobadela, que es va descriure com un cuiner sense formació, però amb molta convicció i ambició, va atacar tots els seus companys. Res no li va semblar correcte. Les seves cares eren un autèntic poema. L'autèntic protagonista del capítol. La seva actitud va provocar que els seus companys fossin amb mil ulls a Can Sidro. Malgrat criticar zones com l'espai, la pitjor part se la va endur el menjar, i no precisament perquè estigués mal fet, a Marc li van encantar els peus de porc a la brasa, però no estaven fets pel suposat xef.

Álex Ruano va posar el seu nom a Google i va aparèixer Sergio Cobadela com a relacions públiques i wedding planner. En cap moment cuina, i és que si no fos per l'equip de Can Sidro no tiraria endavant cap plat. La seva professió és una altra de ben diferent i va enganyar al programa per participar. Va voler donar la cara pel restaurant per promocionar-se. Tanmateix, la seva imatge va quedar totalment feta malbé.

Sergio va estar a punt de provocar una intoxicació alimentària en Víctor. I no precisament pel pastís que el comensal no es va voler menjar per por, sinó per un magret d'ànec que estava cuinat amb la cocció de la vedella. Errada més que suficient per suspendre al restaurant al menjar. I ho va fer Víctor, l'afectat, i Álex, ambdós li van posar un zero. Mai no s'havia posat aquesta nota en un programa.

Ja en la taula de confrontació, quan Sergio va destapar la seva campana i va veure el suspens, Marc Ribas va destapar tota la veritat. Li va preguntar sincerament si ell era cuiner, i es va quedar mut. "Aquest no és cuiner. Sergio és una estafa", va dir Álex molt enfadat. Moment en què el presentador el va preguntar: "El teu treball a Can Sidro és cap de cuina o és un altre?". "És tot", va contestar Sergio sense dubtar. "Olé els teus ous", va etzibar Álex. "Ets el meu ídol, i a sobre ets a la cuina sense davantal, sense drap i sense tacar-te, si fas el paper, fes-ho bé", li comenta el seu company. "El treball d'un cap de cuina no és pelar patates tot el dia, sinó fer que els seus treballadors se sentin a gust, supervisar i que tot surti perfecte", es defensa.

"Ens has enganyat al programa de 'Joc de cartes' i tu no ets cuiner", li recrimina seriosament Marc Ribas amb una mirada desafiadora. Ja no va voler seguir amb el tema.