Sembla mentida, però avui, en ple any 2021, encara és necessari fer-li entendre a segons qui, que hi ha una llengua que és el CATALÀ, que la parlen MILIONS de persones, especialment, quan aquestes persones VIUEN A CATALUNYA. Sembla mentida, però avui, en ple any 2021, encara hi ha persones, per anomenar-los d'alguna manera, que vomiten el seu odi a una llengua i als ciutadans que la parlen, i que quan la senten, comencen a convulsionar i a treure escuma per la boca. Sembla mentida, però avui, en ple any 2021, i per dir-ho resumit, encara hi hagi imbècils que insultin i s'indignin amb un interlocutor perquè aquest hagi gosat parlar en català i no en castellà. Però ara, qui ho ha viscut en la seva pròpia pell, ha estat l'excel·lent escriptor Marc Pastor.

marc pastor libro

Marc Pastor / TV3

Pastor és autor d'alguns dels llibres de més èxit dels darrers anys en llengua catalana pel que fa a novel·la negra. L'escriptor i criminòleg de 43 anys és un dels màxims exponents de la nova fornada de talentosos autors amb el seu estil que captiva i t'endinsa en les seves novel·les, on barreja misteris i ficció amb un estil directe i seductor. Les seves obres han estat traduïdes a nombrosos idiomes i fins i tot, se n'ha fet alguna adaptació al cinema. Entre els títols més destacats de Pastor, hi trobem Bioko, La mala dona, Farishta, Els àngels em miren o L'any de la plaga. Però el que comença a ser una plaga són alguns venedors de cara al públic molt maleducats, o directament, denunciables.

marc pastor rac1

Marc Pastor / @doctormoriarty

Pastor explica la desagradable experiència que acaba de viure amb un venedor de Lowi, una companyia de serveis de telecomunicacions de baix cost, propietat de Vodafone Espanya, que ofereix serveis de telefonia mòbil i internet. Pel que explica l'escriptor, truquen "dia sí, dia també", però una cosa és "que sigueu pesats" i l'altra és que a més de ser pesats, siguin catalanòfobs. Pastor, que a xarxes es fa dir 'Doctor Moriarty', exposa uns fets que no cal ser el rival del personatge creat per Conan Doyle, Sherlock Holmes, per deduir que el venedor que se li va adreçar necessita aprendre molt d'educació i respecte.

marc pastor acn

Marc Pastor / ACN

Quina és la denúncia pública que fa Pastor? Que després de trucar-lo insistentment per vendre-li el peix, un operador que responia al nom d'Esteban, quan l'escriptor li va dir educadament, i en català, que no li interessava, "em comenci a cridar que 'estamos en España y me hablas en español' i 'jódete porque Cataluña es España'". Com dèiem, sembla mentida, però encara continuen sentint-se respostes miserables com aquestes quan algú sent parlar en català. El millor, però, la reflexió del propi Pastor: "Amb una mica de voluntat l’entesa és possible, com ha quedat clar quan no ha tingut cap dificultat en entendre què volia dir amb el meu 'ets un grandíssim tros de filldeputa, Esteban'”:

tuits marc pastor

La xarxa aplaudeix la seva reacció i lamenta el comportament de l'operador, exigint repercussions per part de l'empresa:

tuit psastor 2

tuits pastor3

Prenguin nota: Lowi. I recordin la resposta de Pastor, per si els hi truquen a casa: "Ets un grandíssim tros de fill de puta, Esteban". Segur que ho entenen.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat