Dia de tornada a l'escola a teles i ràdios. Ana Rosa Quintana i Susanna Griso encara s'esperen una setmana. A les ràdios catalanes, però, ja han deixat enrere les vacances. Basté ha tornat a la feina. A El món a RAC1 en plena forma, amb una Pilar Rahola en estat de gràcia que ha proporcionat el moment del dia amb una confessió sobre conills que ha generat una rialla generalitzada. Com a l'escola, el primer dia era aquell en que els antics alumnes es retrobaven i s'explicaven l'estiu. També era el dia en que els nous arribaven discrets, dissimulant, amb el cap cot i sense fer massa soroll. Però Marc Giró no és un nou alumne qualsevol...

giro3

RAC1

El periodista, expert en moda i tendències, col·laborador de l'Està passant de Toni Soler a TV3, amant platònic de Toni Cruanyes i una de les veus més llengudes, caòtiques, imparables i divertides dels mitjans de comunicació s'estrena al capdavant d'un programa propi a RAC1Vostè primer, que els migdies d'una a dues substitueix des d'aquest dilluns La segona hora que passa a RAC105. Giró ha debutat fent de Giró, irreverent, sense mossegar-se la llengua i parlant, parlant molt. Parlant, fins i tot, quan la periodista d'informatius Núria Travessa tot just acabava de dir el butlletí de la una.

Primera intervenció de Giró al capdavant del seu programa?: "Núria, estimada, perdona, només ha passat això al món?... És que m'agradaria que estiguessis fins a dos quarts de dues, perquè ara mateix tinc tants nervis... T'ha pujat el lloguer? Ens pots explicar alguna cosa personal? És que com acabem de començar tampoc sé si tinc molts anuncis per omplir temps".

giro4

@marcgiro_

Serens els nervis, entra la sintonia ("me la va escollir l'Òscar Dalmau") i un primer editorial ("que no faré mai més.., però una bona cursilada per començar, no se la salta un torero"). Ha resolt els dubtes sobre de què anirà el programa? No. Ni ho vol fer, tot i que "sobretot ho volen saber els jefes, els que paguen"... "Però el dia que se sàpiga de que va, serà el dia que hauríem de plegar, perquè és un cavall de Troia on tothom podrà fer i dir el que vulgui. I els que tinguin moltes expectatives, es poden agenollar (la d'anys que fa que jo no m'agenollo...)". Giró desbocat. I més, quan només començar ha rebut la millor de les trucades.

giro cruanyes

TV3

En un espai on, a banda de dos col·laboradors diaris parlant de diferents qüestions (avui, per exemple, el poliamor), hi tindran molta veu els oients que el truquin. I en sentir: "Em dic Toni, i truco de Sant Joan Despí", Giró ha embogit. La seva relació platònica viscuda en la connexió de l'Està passant i el TN Vespre ha continuat amb la salutació per part de Cruanyes. Giró, expansiu com és ell, demanant aigua a la productora ("Com em passes aquesta trucada??? Què aigua, whisky!!"), agafant aire i hiperventilant. Cruanyes: "et volia desitjar molta sort". Giró: "Ai, em vol desitjar, em vol desitjar!! M'he de posar bé la corbata... si només fos la corbata". Ja triga Marc Giró en convidar a l'estudi Toni Cruanyes al Vostè primer.