El món encara no s'ho creu. La mort de Diego Armando Maradona ha deixat orfe tot un país i en xoc a la resta del món. El Pelusa era tan mític que des que es va anunciar la seva mort, ràdios, televisions, diaris i xarxes no paren d'omplir de records sobre el mític 10 argentí, molt més que un jugador de futbol. Com a mostra de les constants imatges que han circulat les darreres hores, aquesta meravella d'homenatge que li ha fet la selecció albiceleste:

Dir que Maradona ha deixat una empremta inesborrable per sempre més en el cor dels seus compatriotes és quedar-se curt. Maradona va ser, és i serà algú que formava part de la família. De totes les famílies argentines. Lluny del seu país, també va deixar un reguitzell d'anècdotes i records allà on va anar. A Nàpols el veneren gairebé tant com a Buenos Aires. I a Barcelona, tot i que no va tenir una carrera molt exitosa, és impossible oblidar alguns moments que va regalar el Déu del futbol. Damunt la gespa i als platós. Perquè l'arxiu de RTVE ha penjat un fragment surrealista on l'entrevistaven quan va arribar a la Lliga espanyola.

mila maradona puyal

Mercedes Milá, Maradona i Joaquim Mª Puyal, a 'Buenas noches', any 1982 (RTVE)

Una entrevista que van conduir dos dels periodistes més grans que ha tingut aquest país. Dos catalans que han entrevistat centenars de persones i que van regalar un vídeo incunable que avui torna a veure la llum. Mercedes Milá i Joaquim Mª Puyal. Dos monstres de la comunicació flanquejant un jove Maradona. "¡Qué emoción tener a Maradona aquí!", exclamava ella l'any 1982 al primer programa de Buenas noches. El més curiós, però, va arribar de la mà d'en Puyal. O per ser més exactes, de la veu d'en Puyal. Perquè l'històric presentador de TV3 i locutor dels partits del Barça a Catalunya Ràdio va decidir fer-li l'entrevista a Maradona... en argentí. Totes les preguntes, formulades amb un accent porteño que vist ara, sorprèn molt. "¿Es sierto que vos sos un pibito chiquito, chiquito?", "Que, además, ¿te rompés de bueno?", "¿Que vos sos un tipo fenómeno, un tipo del pueblo?"...

Un Déu de la comunicació entrevistant un Déu del futbol. Una delícia. En argentí o en l'idioma que volguessin. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat