Cada cop que a Catalunya es parla de la Catalunya Nord s'aixeca una polseguera: que si és França administrativament, que si és Catalunya culturalment... TV3 marca al seu Llibre d'estil dir-ne Catalunya Nord a la zona de Perpinyà i per això va escandalitzar que El foraster digués que Llívia estava "envoltada de territori francès".

puigdemont reixes GTRES

GTRES

 Aquests dies on Perpinyà ha sortit tant a la TV per l'acte de Carles Puigdemont twitter recupera un mapa que va ensenyar a l'octubre de 2017 la TV pública francesa France 3 del teritori de Catalunya:

Impressiona veure una cadena pública posant les quatre barres des d'Alcanar a Perpinyà amb el nom Catalogne, sense més adjectius de nord, sud o cultural. Ni Països catalans ni res. Només un nom: Catalunya. És a l'informatiu del migdia, el 12/13 de la cadena estatal. A TV3 mai no han gosat tant i la xarxa a·lucina: "Ho tenen més clar que la nostrada TV3".

mapa temps

france 2

TV3 / France 2

A TV3 qui més s'hi apropa més és l'espai d'El temps però sense gosar posar noms geogràfics. Poc a poc. TV3 tot just té 37 anys.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat