Manu Guix és un dels noms de moda de la televisió estatal gràcies a l’exitós retorn d’Operación Triunfo (La 1). A més a més, el compositor català ha tret nou disc i, en breus, el presentarà en públic a la Sala Razzmatazz. La repercussió del programa també han fet créixer exponencialment la popularitat del director musical de l’Acadèmia, sobretot a les xarxes socials.

Una seguidora basca de Guix ha escrit un tuit explicant que vol anar al concert de la presentació del disc a Barcelona, tot buscant algú que l’acompanyi.

Un comentari que ha estat contestat per un altre usuari, que es feia enrere perquè no li convenç que totes les lletres de les cançons siguin en català o en anglès. “Sembla que no vol saber-ne res del castellà quan hi ha gent d’aquest país que l’admira, com jo”. Aquestes paraules, que han estat criticades pels seguidors del cantant, han tingut una nova rèplica: “Dona a entendre que odia el castellà. Serrat canta en català i en castellà. Un gran. I Manu Guix és un tros de músic i m’encanta, però també vull que canti en castellà. Alemanya és Alemanya i Espanya és Espanya. No som diferents països, som un”, sentenciava.

L’artista no se n’ha pogut estar de contestar de manera contundent aquests comentaris: “L’odi el poses tu, jo no odio res. Em sembla un problema greu que creguis que odiem el castellà. Tinc dos discos en castellà”.

Alguns fans de Guix li han recomanat que no perdi el temps contestant gent d'aquest tipus. El cantant s’ha mostrat novament taxatiu: “Em repateja que els catalans se’ns pressuposi odi cap allò que és castellà. És una puta mentida que solament alimenta la confrontació i l’odi”.

Davant la repercussió que han tingut les paraules de Guix, l’usuari ha optat per esborrar els tuits de la xarxa.