'Operación Triunfo' dorm als calaixos de la productora Gestmusic, esperant una nova oportunitat. L'última gal·la va ser al juny de 2020, una edició marcada per l'esclat del coronavirus i de la que va sorgir la figura de Samanta Gilabert, estimadíssima a casa nostra tot i no guanyar el concurs. L'acadèmia està buida, sense el batibull dels aspirants a estrelles de la música, ni el ritme frenètic dels treballadors de la productora, ni tampoc de l'elenc de professors i directors que s'ocupaven de la seva formació. Una altra cosa ben diferent, però, és que l'univers del programa estigui en silenci mentre arriba el moment de tornar a començar. I com que els seus fidels són força nostàlgics, no hi ha dia que no ens sorprenguin amb material del passat que sorprèn i diverteix alhora. Algunes de les escenes favorites són les de la primera edició, on va començar el fenomen dels triunfitos: sí, aquella de Rosa, Chenoa, Bisbal, Bustamante o el desaparegut Àlex Casademunt

Bisbal i Chenoa   RTVE

David Bisbal i Chenoa / RTVE

rosa bustamante   instagram

David Bustamante i Rosa López / Instagram

Àlex Casademunt, Instagram

Àlex Casademunt / Instagram

Els artistes de les 9 edicions són una part imprescindible per entendre el xou d'OT', sí, però també gent com Noemí Galera o Manu Guix. La directora i subdirector de "l'actual" Acadèmia, respectivament, van formar part d'aquella primera aventura, deixant una petjada indiscutible. En el cas del segon, a més a més, es pot dir que ha passat pràcticament la meitat de la seva vida lligat al format: va entrar amb 22 anys, i ara en té 41. El compositor, pianista i cantant ha crescut molt a 'Operación Triunfo', i no només artística i professionalment. El seu canvi físic és espaterrant, i potser molts ja ni el recordaven amb aquella joventut. Per això el vídeo dels primers dies de Guix al programa és una joia: ni l'aspecte, ni la veu ni el posat del músic tenen res a veure amb el Manu que coneixem aquest 2021. Els que més han al·lucinat han estat alguns dels alumnes de les diferents generacions, dient la seva a les xarxes, com l'Alfred Garcia (un altre que també ha canviat força). Aquest és el document, i la reacció de Guix: "no me reconozco".

MANU GUIX L'ANY 2001 A 'OT'

Manu Guix primer OT @ot oficial

Manu Guix al primer 'OT' / @ot_oficial

MANU GUIX EL 2020 A 'OT'

Manu Guix Noemí Galera Ivan Labanda @manuguix

Manu Guix, Noemí Galera i Ivan Labanda / @manuguix

Manu Guix ganyota RTVE

Manu Guix a 'OT' 2020 / RTVE.es

MANU GUIX EL 2021

Manu Guix 2021 @manuguix

Manu Guix el 2021 / @manuguix

manu guix

jesus rendon

alfred garcia

Reaccions a canvi físic de Manu Guix

alfred garcia OT GTRES

Alfred Garcia d'OT amb nou 'look' / GTRES

Manu Guix reacciona

reacció de Manu Guix 

"Que veinte años no es nada", diu la cançó. No creiem que en Manu estigui d'acord: a ell li han atorgat saviesa, experiència i un 'look' molt elegant.