Les festes de Nadal provoquen sensacions contraposades: hi ha una part de la litúrgia i de l'agenda que fa mandra, però també moments i ocasions que desperten emocions sinceres i tendres. Perquè certes tradicions ens fan pensar en la infantesa, en els fills, els avis, els pares. I aquest és l'autèntic valor d'aquesta època: el sentiment, sempre molt més poderós que la dèria consumista que desvirtua tot.

Un dels rituals més bonics, malgrat els disbarats que hem sentit al respecte, és la del tió. Tots els que l'han fet cagar saben perfectament de què estem parlant. La il·lusió de la canalla és impagable, però la dels adults tampoc és pas menor. Per dos motius: el primer, transmetre aquest legat cultural i social als teus descendents, fent de la Nit de Nadal un instant meravellós. El segon, l'allau de records que comporta. Records com els que atresora Clara Cabezas, responsable de Programació i Imatge de TV3, coneguda en l'àmbit del safareig per ser la companya de vida del presentador Manel Fuentes. Formen una parella molt sòlida amb dos fills en comú, en Max (19 anys) i la Bruna (14).

manel fuentes clara cabezas GTRES

Manel Fuentes i Clara Cabezas / GTRES

El tió a la família de Cabezas ha tingut, des de que té memòria, un sabor tan especial com inesborrable. I no qualsevol tió, no, sinó la soca que ensenya als seus seguidors a les xarxes socials. El seu avi, l'Amadeu, "el va anar a buscar als boscos de l'Albera", a la comarca de l'Alt Empordà als Pirineus, fa uns 50 anys (la seva edat, per cert). Va tornar de la muntanya amb aquest exemplar perquè la seva neta, la primera, s'ho mereixia. Això i més: l'amor dels avis és així. Enguany la Carla no l'ha pogut fer cagar per la pandèmia, però el tió no ha deixat de fer el seu paper: ha cagat regals "pels besnets de l’avi Amadeu". Preciós.

El missatge emocionant de la Carla ha obtingut la resposta d'en Manel, que no ha trigat en enviar-li una preciosa i senzilla resposta, reconfortant-la: "Hi tornarem", li ha dit el presentador de 'Tu cara me suena', conscient de la sensibilitat de la seva dona. Aquest és el veritable i autèntic esperit nadalenc: el de la comunió, la família, la il·lusió i la gratitud a aquells que ja no hi són. 

manel fuentes tio

Manel Fuentes Barcelona @manelfuentes

Manel Fuentes a Barcelona / @fuentes_manel

Bon Nadal a vosaltres també, Clara, Manel i família.