L’any 2019 ha regalat un munt d’alegries als Manel... i un disgust. A l’octubre, el grup barceloní de música indie va publicar el seu cinquè disc, Per la bona gent. Un àlbum que, en qüestió d’hores, es va situar al número 1 del top vendes a tot l’Estat. Tot i que el gran èxit aconseguit per la banda catalana, de seguida va quedar tapat per una polèmica absurda: la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el sindicat més representatiu a les administracions públiques, els va denunciar per un gag del Polònia que els imitava.

manel tv3

TV3

L’sketch era una paròdia del tema Boy band. A la versió del Polònia denunciaven la brutalitat policial a les manifestacions de la tardor i cantaven Poli band. Però el sindicat unionista no va entendre que es tractava d’un programa d’humor i va denunciar els Manel de debò. “No vam rebre la citació judicial”, han explicat aquesta nit a Al cotxe! de l’Eloi Vila. En Guillem Gisbert, en Marti Maymó, en Roger Padilla i l’Arnau Vallvé han revelat que van conèixer la notícia “pels missatges de la gent i per internet”.

“Al principi pensàvem que era un periodista que no havia contrastat bé la informació perquè semblava impossible”. La denúncia era del tot real. Un sindicat es va querellar contra ells perquè un programa satíric els imitava. Surrealista. Gisbert, el vocalista, ho recorda així: “Jo vaig llegir el comunicat del sindicat que va fer la denúncia i estava bastant clar que pensaven que érem nosaltres els que sortien al gag de Polònia”. Però és que, quan algú els va explicar que havien ficat la pota, encara van embolicar més la troca: “En algun moment es van adonar que havien comès aquell error, i en comptes de reconèixer que s’havien equivocat, van fer una declaració molt estranya dient que hi havia certa complicitat nostra pel fet de no haver-nos queixat”.

guillem gisbert

TV3

Finalment, la denúncia contra els Manel no ha tingut cap més conseqüència que el ridícul espantós del sindicat unionista que s'hi volia querellar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat