A TV3 els periodistes són tan estimats per tota l'audiència que quan un pateix una malaltia és com si la patís algú proper, de la família. El drama és més gran quan qui la pateix és algú molt jove, dels periodistes més joves de l'antena, el cèlebre Abraham Orriols dels Telenotícies. El noi va explicar fa un mes que pateix neuritis òptica i ara al programa Planta baixa li han donat més espai que el seu compte de Twitter on ho va fer públic. Una entrevista molt pedagògica on el periodista dels TN s'explica i fa patir. Als 26 anys, un dels més joves de la cadena,  té una malaltia ocular.

Abraham Orriols a PB, TV3
Abraham Orriols a PB, TV3

Orriols: "La malaltia com a tal és una malaltia neurològica associada als anticossos MOG. Anticossos que el meu cos identifica com a externs, com a exteriors, els ataca i en aquest atac s'inflama i quan s'inflama i afecta el nervi òptic és causant de la neuritis. No deixa de ser això una inflamació del nervi òptic. Són potser dos dies, tres dies d'inquietud. De notar com una sorreta a l'ull que mires en els extrems i al cap de dos dies foscor. És a dir, es va enfosquint. En el meu cas només m'afecta l'ull esquerre. Quaranta-vuit hores després del brot no hi veus. El nervi òptic es va atrofiant i, per tant, cada vegada la recuperació no només és més lenta, sinó que és inferior". 

Abraham Orriols TV3
Abraham Orriols TV3

Orriols té 26 i la malaltia la recorda des dels 19, quan va partir una inflamació a l'esquena. "Un dia em vaig aixecar del llit, caic a terra. Ambulància cap al Clínic, proves i noves proves per intentar saber què és. Tornaré a caminar o no? No ho sabem. Havia de saber que era això als 19 anys, l'any 2016 i quan troben el tracten i mai més ho he tingut a l'esquena. Ara és a l'ull". I com ho porta ara que ho ha fet públic? "Ho explico perquè em feia vergonya estar malalt, ser "el cec", que la malaltia em definís. Ho vaig explicar sincerament per un motiu molt egoista i era de deslliurar-me'n. És a dir, vaig entendre que la malaltia m'acompanyarà per sempre més. En el millor dels casos, deixaré de tenir brots, però ja quedarà una part de seqüela irreversible. I en el pitjor dels casos, continuaré tenint brots. I jo vull seguir fent les meves cròniques del Telenotícies. No vull convertir-me en activista de res, en portaveu de res. No vull que aquest sigui el meu tema de conversa. Gràcies a explicar-ho puc dir que la vida no s'atura, que no, que tot i estar malalt podem seguir fent coses diguem-ne bé".

És un dels millors cronistes dels TN. TV3 té periodista per als pròxims 40 anys. I si perd visió no perdrà olfacte periodístic.